Görüş Bildir
Haberler
Reuters: 'Ankara Saldırganlarından Biri Erkek, Biri Kadın; İkisi de PKK Bağlantılı'

Reuters: 'Ankara Saldırganlarından Biri Erkek, Biri Kadın; İkisi de PKK Bağlantılı'

ATKN
14.03.2016 - 11:37 Son Güncelleme: 14.03.2016 - 16:59

Ankara'daki bombalı saldırının faili olduğu öne sürülen üniversite öğrencisi S.Ç.D.'nin 2013'ten beri 'kayıp' olduğu ortaya çıktı. Ailesinin 2013 yılında kayıp başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. Öte yandan Reuters'a konuşan ve ismi açıklanmayan güvenlik kaynakları Kızılay'daki saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin 2013 yılında PKK'ya katıldığı yönünde deliller elde edildiğini, diğer saldırganın da Türk vatandaşı bir erkek olduğunu ve PKK ile bağlantısı olduğunu açıkladı. Yetkililerden failler ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu sabah yaptığı açıklamada, Ankara'da dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 37 olduğunu, 71 yaralı bulunduğunu açıklamıştı.

'Faillerden birisi 1992 doğumlu kadın; 2013'te PKK'ya katılmış'

'Faillerden birisi 1992 doğumlu kadın; 2013'te PKK'ya katılmış'

Uluslararası haber ajansı Reuters'a bilgi veren güvenlik kaynakları, Kızılay'daki saldırıyı gerçekleştiren kişilerden birinin 1992 doğumlu S. Ç. D. olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını bildirdi.

Kaynaklardan biri, 'Konu üzerinde halen üzerinde çalışılıyor. Aslen Karslı. 2013 yılında PKK'ya katılmış' dedi.

'Diğer saldırgan Türk vatandaşı bir erkek ve PKK ile bağlantılı'

'Diğer saldırgan Türk vatandaşı bir erkek ve PKK ile bağlantılı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters'a konuşan bir başka üst düzey güvenlik yetkilisi ise diğer saldırganın Türk vatandaşı bir erkek olduğunu ve PKK ile bağlantısı olduğunu ifade ederken, 'Bunun Suriye ve PYD ile ilişkisi tespit edilmedi ancak bir bağlantı var mı buna bakılıyor' dedi.

Ailesi 'kayıp başvurusu' yapmış

Ailesi 'kayıp başvurusu' yapmış

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre bombalı saldırının faili olduğu öne sürülen üniversite öğrencisi S.Ç.D.'nin 2013'ten beri 'kayıp' olduğu ortaya çıktı. S.Ç.D.'nin, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın iddianamesinde Demir hakkında 'kırsala gitti ve PKK'ya katıldığı' şeklinde not düşüldüğü anlaşıldı. Ayrıca ailesinin de S.Ç.D. hakkında kayıp başvurusu yaptığı öğrenildi.

Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan S.Ç.D. ve dört kadına 2013 yılında Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'terör örgütü üyeliği ve propagandası' suçundan dava açıldı. Dosyaya bakan bir avukatın verdiği bilgiye göre S.Ç.D., davanın açılmadan hemen önce kayıplara karıştı. S.Ç.D.'nin ailesi de kızları hakkında 'kayıp' başvurusunda bulundu.

Bu nedenle iddianamede, S.Ç.D.'nin 'kırsala gittiği ve PKK'ya katıldığı' bilgisi verildi. S.Ç.D. yakalanamadığı için yargılandığı dava da karara bağlanmadı. Avukat, 'Demir bugüne kadar hiç tutuklanmadı ve ifade vermedi. Kendisi firari sanık. Diğer sanıklarla da bir ilgisi yok' dedi.

Reuters ve Radikal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

yine taziye çadırı kurarlar malum s.kim sonik parti taziyeye gider ama biz dilimizi konuşamadık bize zenci muamelesi yaptılar... sizin dilinizi de özgürlük v... Devamını Gör

itsasin

pkk pyd nüsra işid daes ne skimse nasıl kızılaya kadar gelebilir?amk istihbaratı ne yapıyor? bu kadar beceriksizlik olurmu?

Can Babacan

hukumettekilerin herseyden haberleri var ancak sahipleri isleri daha da karistirmanin pesinde olduklari icin ses cikaramiyorlar

Pasif Kullanıcı

bir ülkenin güvenliğini sağlamak bu kadar zor olmamalı. bir ülkeyi temizlemek de bu kadar zor olmamalı. devletsin lan sen, istesen sosyal medyada bile terörü... Devamını Gör