Görüş Bildir
Haberler
‘Türkiye'nin Suriye'ye Operasyon Yapma Gibi Bir Düşüncesi Yok’

‘Türkiye'nin Suriye'ye Operasyon Yapma Gibi Bir Düşüncesi Yok’

ATKN
05.02.2016 - 15:01 Son Güncelleme: 05.02.2016 - 16:56

Uluslararası haber ajansı Reuters'ın haberine göre üst düzey bir hükümet yetkilisi, Türkiye'nin Suriye'ye askeri operasyon ya da kara operasyonu yapmak gibi bir düşüncesi veya hazırlığı olmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Savunma Bakanlığı, dünkü açıklamasında Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir müdahale hazırlığı içinde olduğundan şüphelenilmesi için ciddi emareler bulunduğunu belirtmişti.

Konuyla ilgili Reuters'ın sorularını yanıtlayan üst düzey bir hükümet yetkilisi 'Türkiye'nin Suriye'ye askeri operasyon ya da kara operasyonu yapmak gibi bir düşüncesi veya hazırlığı yok. Türkiye koalisyonun parçası ve müttefikleriyle birlikte çalışıyor; Türkiye tek başına hareket etmeyecek' dedi.

'Rusya, ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamak yerine propagandaya yöneldi'

'Rusya, ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamak yerine propagandaya yöneldi'

Son dönemde Rusya'nın Türkiye'ye karşı bir propaganda başlattığını belirten yetkili, 'Rusya, ilişkilerin normalleşmesine katkı sağlamaya çalışması gerekirken daha çok propagandaya yöneldi...Türkiye Suriye'deki sorunun masada çözümü için her katkıyı veriyor ve pozitif tutumunu koruyor' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 24 Kasım'da Suriye sınırında hava sahası ihlali yaptığını belirttiği bir Rus savaş uçağını düşürmesi iki ülke ilişkilerinde ciddi bir krize neden olmuştu. Ankara, son olarak Rusya'nın geçen Cuma günü de Suriye sınırında bir hava sahası ihlali yaptığını açıklarken, Rusya bunu reddetti.

Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
capulcu_mikail

politacılar ne söylerse tersini yaparlar bu sefer farklı göt yemez rusya toz eder valla hiç affetmez.

tatlış penguen

boku yedik demek ki var kaçalım buradan lannnnnn

BarışCan Yıldız

komikmi kardeş bide kaçalımdiyo ben ölmeden ülkemin topraklarını hiç bir sefil alamaz