Görüş Bildir
Haberler
Rekor Katılımlı KPSS: 3.5 Milyon Aday Yarıştı

etiket Rekor Katılımlı KPSS: 3.5 Milyon Aday Yarıştı

KPSS ortaöğretim sınavı bugün gerçekleşti. Saat 10:00'da başlayan sınava 3.5 milyon aday katıldı, en yüksek katılımlı KPSS olarak tarihe geçti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

KPSS Ortaöğretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday başvurdu. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların, sınavın başlama saatinden bir saat önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunması uyarısı yapılmıştı.

Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı.

Bugünkü katılım bir rekor

Bugünkü katılım bir rekor

KPSS Ortaöğretim sınavına 3 milyon 500 bin aday katılıyor. Bu sayı, ÖSYM'nin şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yapacağı en büyük sınav niteliğinde olacak. KPSS'ye 2 milyon başvuru bekleniyordu. Adaylara trafik yoğunluğu uyarısı da yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, '2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk. Ancak 3 milyon 498 bin 335 aday başvurusu aldık. 542 bin 122 sınav görevlisi hazır bulunacak.' demişti.

Bu yılki KPSS ön lisans sınavına başvuran aday sayısının yaklaşık 1,5 milyon; Ortaöğretim sınavına başvurunun ise 3,5 milyona yakın olmak üzere toplamda 5 milyona yaklaştığını belirten Demir, 'Sayı bu kadar büyük olunca sınavın aynı hafta sonu yapılması imkansızdı. Bu nedenle sınavları ayırdık.' demişti.

Sınava esprili yaklaşanlar da vardı

Sınava esprili yaklaşanlar da vardı
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
316
78
26
14
14
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
saint bingoo

aq bu sınav ücreti ne kadardı lan şuan ben sadece Devlet cebe ne kadar indirid onu düşünüyorum 3,500,000 X 55 TL = asdasdasdasdasd beynim yandı aq alıancak... Devamını Gör

ikisini hesap makinesinde çarpınca 1925000000 diye bir şey çıktı ne demek

Ortaogretim kpss si dimi bu :) 5 milyon basvuru olmus diye duydum heralde basvuruda 50 lira falandi :) tebrikler enayiler devlete 250 milyon turk lirasi kaza... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

3.5 milyon mal...KPSS sınavı yerine gidin AKP'nin gençlik kollarına katılın, 10 kat daha karlı çıkarsınız. Çok mal bizim millet ya. Koyun sürüleri sizi...

Asagilama la :) bende boyle salak secmenler istiyorum sirtim yere gelmez biliyorum umarim olur :)