Görüş Bildir
Haberler
Rejim Yapanlar Bakmasın! İşte Dünyanın En Popüler 12 Yemek Festivali

Rejim Yapanlar Bakmasın! İşte Dünyanın En Popüler 12 Yemek Festivali

theolonius
11.05.2015 - 14:37 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 16:43

Çok gezen mi bilir, çok yiyen mi?

Artık körü körüne tatile gitmek tarihe karışıyor.

İyi yemek yemek, farklı tatları tatmak ve eğlenceyi arayıp bulmak yerine tam ortasına düşmek her turistin aradığı varyeteler olunca festivaller de önem kazandı.

Dünyada her yıl on binlerce festival düzenleniyor. Bunların arasındaki en prestijli yemek festivallerine sizler için göz attık.

Tatil planlarınızı festivallere göre yapabilir, Instagram'da ve Facebook'ta rahatça paylaşım/gusto şov yapabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Brugge Çikolata Festivali

1. Brugge Çikolata Festivali

Her yıl kasım ayında Belçika'nın Brugge şehrinde gerçekleşen Çikolata Festivali dört gün boyunca bu eşsiz lezzeti bir sanat yapıtına dönüştürüyor. Çikolatadan heykellerin yapıldığı, eğlenceli yarışmaların düzenlendiği etkinlik süresince çikolatanın türlü türlü haliyle tanışma fırsatı bulabilirsiniz.

2. Maine Istakoz Festivali

2. Maine Istakoz Festivali

Dünyanın en büyük deniz ürünleri festivallerinden biri olan Maine Istakoz Festivali ABD'nin Rockland şehrinde temmuz ve ağustos aylarında düzenlenmektedir. Festivale ülkedeki hatrı sayılır bütün deniz ürünleri restoranları katılıyor. Bine yakın gönüllünün çalıştığı festivalin son gününde, en büyük ıstakozu yapan ekibe ödül veriliyor.

3. Havai Yemek Ve Şarap Festivali

3. Havai Yemek Ve Şarap Festivali

Eylül ayında, 4 gün süren festivale 50'den fazla şef, mutfak çalışanları ve şarap üreticileri katılıyor. Seçilen şehir sebebiyle de dünyanın en güzel organizasyonlarından biri olan Havai Yemek ve Şarap Festivali'nde her gün için ayrı bilet satılıyor.

4. Sidney Uluslararası Yemek Festivali

4. Sidney Uluslararası Yemek Festivali

Bu festivali diğerlerinden ayıran en büyük özellik birkaç günden ibaret olmaması. Her yılın ekim ayında bütün bir ay boyunca festival gerçekleşiyor. Yalnızca bu sebeple bile takdir edilesi olan festivale dünyaca ünlü şefler ve mutfaklar katılıyor.

5. Great British Peynir Festivali

5. Great British Peynir Festivali

Eylül'ün son haftasında İngiltere'nin batısında, Galler'in başkenti Cardiff'te 460'tan fazla peynir çeşitli etkinliklerle görücüye çıkıyor. Yöresel biralar, elma şarapları ve bazı yöresel içkilerin de bulunduğu festivalde Galler'in organik ve sıradışı lezzetleri tadılıyor ve satılıyor. Roma yapımı Cardiff Kalesi'nin önündeki geniş alanda yapılan festival dünyanın önde gelen peynir festivallerinden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Erfoud Hurma Festivali

6. Erfoud Hurma Festivali

Kuzey Afrika'nın en renkli ülkelerinden Fas'ta, Sahra Çölü'nde bir vaha olan Erfoud'da her yıl ekim ayında gerçekleşen Hurma Festivali, otantik lezzet kaşiflerine göz kırpıyor. Faslılar için çok değerli olan hurma hasadı zamanı gerçekleşen festival 3 gün sürüyor.

7. Fransa Kestane Festivali

7. Fransa Kestane Festivali

Her yıl ekim ayından itibaren kestane kokusu ve odun dumanı Fransa'nın her yerini sarmaya başlıyor. İki hafta süren Kestane Festivali, Fransa'nın farklı kentlerinde gerçekleştiriliyor ve ziyaretçilere keyifli bir zaman dilimi vaat ediyor; eğlenceli gösteriler, kestane ile yapılmış harika yiyecekler ve içecekler, müzik, yerel ve bölgesel tatları deneyebileceğiniz ve satın alabileceğiniz küçük dükkanlar ve daha niceleri...

8. Russin Hasat Festivali

8. Russin Hasat Festivali

İsviçre'de Cenova yakınlarındaki şaraplarıyla ünlü Russin'de üzüm hasadı festivalinde iki gün boyunca ilk sıkım üzümlerin suları tadılıyor ve değerlendiriliyor. Meyve tartları, ekmekler, peynirler ve terbiye edilmiş etlerle dolu Russin caddelerini müzik sesleri dolduruyor. Normalde 400 kişinin yaşadığı köy, festivalde 15 bin kişiyle dolup taşıyor.

9. Alba Yer Mantarı Festivali

9. Alba Yer Mantarı Festivali

Piyomente bölgesinin küçük bir şehri olan Alba'da festival ekimin ilk haftası beyaz mantar sezonunda başlıyor. Dünyanın önde gelen şefleri mantar müzayedesi için bir araya geliyor. Egzotik mantarların kilosu 6 bin liraya kadar alıcı buluyor. Mantar pazarları festival boyunca hafta sonları açık kalıyor. Piyomente lezzetleri de festivale başka bir boyut katıyor. Eğer isterseniz aldığınız mantarları sizin için lezzetli ızgaralara dönüştürecek yerel restoranlara uğrayabilirsiniz.

10. Galway İstiridye Festivali

10. Galway İstiridye Festivali

İrlanda'nın Galway şehrinde eylül ayının son hafta sonunda gerçekleştirilen festival dünyanın en eski istiridye festivalidir. İlk kez 1954 yılında organize edilen Galway Uluslararası İstiridye Festivali her yıl istiridye sezonunun başlangıcında kutlanıyor. Canlı müzik ve akşam yemeği ile başlayan program, Galway'in geleneksel orta çağ sokaklarındaki eğlenceli geçit töreni ve istiridye tadımları ile devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gilroy Sarımsak Festivali

11. Gilroy Sarımsak Festivali

Temmuz ayında, sarımsağın ana yurdu olan Gilroy, California'da, her yıl yüz binden fazla kişinin katıldığı bir sarımsak festivali düzenleniyor. Festival boyunca sarımsak neredeyse her şeyde tüketiliyor ve sonuç olarak ortaya sarımsaklı dondurmalar, sarımsaklı içecekler, tatlar çıkıyor. 29 yıldır yapılan bu festivalde 72 ton sarımsak tüketilmiş.

12. Napa Trüf Festivali

12. Napa Trüf Festivali

California'da ocak ayında tam bir hafta sonunun ayrıldığı Napa Trüf Festivali, trüf mutfağıyla ün salmış meşhur şefleri ağırlamanın yanında, birinci sınıf dünya mutfağının meraklıları için de kapılarını açıyor. Festival yabani mantar keşiflerinden özel kahvaltılara kadar birçok özel aktiviteyi programında barındırıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
15
12
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
L M

o şokoladlar nəydi :( ..insafsızlar

Metin Karaman

Canın istedi sanırım. Göndereyim mi sana da ?

Pasif Kullanıcı

Evime çikolata şelalesi istedim diye babam telefonu suratıma kapattı ya :( çok mu abarttım ki

forest

bölümündeki oğlanlardan iste hemen alırlar

Lee Mou

Çikolata veya sebze meyve yemek kabul edilebilinir fakat et yeyince teknik olarak ceset yiyoruz. Et yemek için festival falan düzenlemeyi sakıncalı ve bencil... Devamını Gör

Constantine

steve jobs'ın da uyguladığı arnold ehret'in diyetini öneririm.vegan olmak zor turkiyede ama Ovo-lacto vejeteryan ya da Pesketaryen diyetleri uygulayabilirsin.