Görüş Bildir
Haberler
Regl Ağrılarınızla Vedalaşın! Evde Kolaylıkla Hazırlayabileceğiniz Hem Faydalı Hem Rahatlatıcı Bitki Çayları

Regl Ağrılarınızla Vedalaşın! Evde Kolaylıkla Hazırlayabileceğiniz Hem Faydalı Hem Rahatlatıcı Bitki Çayları

raskolnikov
15.06.2020 - 07:15

Her ay birçok kadının yaşadığı regl ağrıları, sosyal yaşantıyı olumsuz etkileyebiliyor.  Ağrılı geçen regl döneminizde bitki çaylarıyla hem ruhen hem bedenen rahatlamak mümkün.

Kaslarınızı gevşeten 'Nane Çayı'

Kaslarınızı gevşeten 'Nane Çayı'

Evde nane çayı hazırlamak için hem yaş hem de kurutulmuş nane kullanabilirsiniz. Nane yapraklarını 6-8 bardak sıcak suyun olduğu demliğe dökün ve 10-12 dakika bekleyin.  

Vitamin değerlerinin kaybolmaması için çayınızı demleme yöntemiyle hazırlamalısınız. Çayınızı biraz limon ve bir miktar şeker ile de tatlandırabilirsiniz.

Yorgunluk ve halsizlik hissi ile mücadelede faydalı 'Zencefil Çayı'

Yorgunluk ve halsizlik hissi ile mücadelede faydalı 'Zencefil Çayı'

Bir taze zencefili soyarak ince ince dilimleyin. Yarım limon ve yarım portakalı da halka halka dilimledikten sonra hepsini kaynamış suya ekleyerek 10 dakika kadar demleyin. Tatlandırmak için bal ve karanfil de kullanabilirsiniz.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir çalışmada, adet döneminde günde üç kez zencefil çayı tüketen kadınlarda, ağrıların ağrı kesici ile aynı oranda hafiflediği gözlemlenmiştir.

Rahatlamanızı sağlayacak 'Papatya Çayı'

Rahatlamanızı sağlayacak 'Papatya Çayı'

Papatya çayı üzerine yapılan çalışmalar, adet dönemlerinde ortaya çıkan kramp, sancı ve şişkinlikleri hafifletecek bileşikler içerdiğini göstermektedir.  2-3 tatlı kaşığı papatyayı yarım litre kadar kaynamış su ile demleyerek çayınızı hazırlayabilirsiniz. Birkaç damla limon tatlandırmak için etkili olacaktır.

Stresle mücadele için 'Karanfil Çayı'

Stresle mücadele için 'Karanfil Çayı'

Karanfil çayı, iltihaplanma karşıtı özellikleri ile regl döneminde yaşanan şişkinlik hissini azaltmak için oldukça etkilidir.

5-6 adet tomurcuk karanfili toz haline getirdikten sonra yarım litre su içinde kaynatıp bir adet kabuk tarçın ve ilave ederek 10 dakika demlemeye bırakın. Çayınızı süzdükten sonra bir kaşık bal ile tatlandırıp afiyetle içebilirsiniz.

Yapımı oldukça basit 'Rezene Çayı'

Yapımı oldukça basit 'Rezene Çayı'

Rezene, içerdiği bileşenlerle ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur.

İki çay kaşığı rezene tohumunu güzelce ezin. Bir bardak kaynamış suya rezene tohumlarını ekleyin Beş dakika demlenmesini bekledikten sonra çayınızı tüketebilirsiniz.

Krampları hafifletmek için 'Hibiskus Çayı'

Krampları hafifletmek için 'Hibiskus Çayı'

Hibiskus çayının yüksek tansiyon ve kolesterolü düşürmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, sindirim sistemine yardımcı olmak gibi sağlığa birçok faydası var. 

Çayınız için bir tatlı kaşığı kuru hibiskus bitkisi ve sıcak su yeterli olacaktır. Bir su bardağı kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı hibiskus kurusu ekledikten sonra ve 10-15 dakika demleyerek çayınızı içebilirsiniz.

Şifaları saymakla bitmeyen 'Safran Çayı'

Şifaları saymakla bitmeyen 'Safran Çayı'

Genellikle pahalı fiyatlarıyla bildiğimiz safran, adet söktürücü etkisiyle ağrılarınızın daha kısa sürede hafiflemesini sağlar.

Çayınızı hazırlamak için bir tutam tel safranı bir bardak kadar kaynamak üzere olan suyun içine atın. Ardından kaynayana kadar bekleyin. 10 dakika kadar kaynattığınız safranı süzerek içebilirsiniz. Tatlandırmak için çayınıza bal da ekleyebilirsiniz.

Rengiyle enerji veren 'Böğürtlen Çayı'

Rengiyle enerji veren 'Böğürtlen Çayı'

İçerdiği C vitaminiyle enerji seviyenizi yükseltecek ve daha kolay bir regl dönemi geçirmenize yardımcı olacak böğürtlen çayı, üzerinizdeki depresifliği de ortadan kaldıracaktır.

Böğürtlen çayı hazırlamak için hem böğürtlen yaprağı hem de taze böğürtlen kullanabilirsiniz.. Böğürtlen yaprağı çayı için bir tatlı kaşığı kurutulmuş böğürtlen yaprağını bir fincan kaynamış suda 7-10 dakika demlemek yeterli olacaktır.Taze böğürtlen ile çay hazırlamak içinse bir fincan kaynamış suda 4-5 adet böğürtleni demleyip ve süzerek servis edebilirsiniz.

Ağrılı regl dönemlerinin vazgeçilmezi 'Civanperçemi Çayı'

Ağrılı regl dönemlerinin vazgeçilmezi 'Civanperçemi Çayı'

Ağrılı geçen regl dönemlerinde civanperçemi akla ilk gelen bitkilerden. Regliniz başlamadan üç gün önce içmeye başladığınız civanperçemi çayı  ile daha kolay bir regl dönemi geçirebilirsiniz.

Bu etkili çay için 4-5 gram civanperçemini yarım litre kaynayan suya attıktan sonra üç dakika kadar demlemeniz yeterli olacaktır.. Hazırladığınız çayı sabah ve akşam olmak üzere bir bardak içebilirsiniz.. Dikkat etmeniz gereken nokta ise çayı her gün yeniden demlemeniz.

Hatırlatma: Bahsi geçen tüm karışımlar ve çaylar farklı vücutlarda farklı etkilere neden olabileceğinden kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Sizin de farklı çay tarifleriniz varsa yorumlara bekliyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
15
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
whitechocalatemocha

Ayy kesinlikle çaylar çok rahatlatıyor özellikle Safran çayı ve sıcak su torbası favori ikilim

Harun Tekin

Regl için iyi geldiklerine eminim ama özellikle hibiscus çayının tadı çok güzelll