Görüş Bildir
Haberler
Rap Müziğe Başlayanların Kurduğu Hayaller ve Gerçekler

Rap Müziğe Başlayanların Kurduğu Hayaller ve Gerçekler

Onur Kağan
08.07.2014 - 18:44 Son Güncelleme: 09.07.2014 - 16:47

Merhaba

Öncelikle okuyanlara merhaba.

 Artık herkesin rap müzikle uğraşan bir arkadaşı ve ya aile bireyi var. Ne yazık ki çoğu kişi dinleyici olmakla yetinemiyor. Bodoslama giriyorlar rap yapmaya genelde. Size yaptıkları birkaç hatayı yazacağım. Umarım beğenirsiniz.

1. Sahne Hayali

1. Sahne Hayali

Rap müzik yapmaya başlayan çoğu insan kendini binlerce insanın önünde eserini okurken hayal eder. Fakat işler öyle gitmiyor. Kitleyi etkilemeyi bilmeyen amatör arkadaşlar kendilerine tepkisiz kalan kitleye boyun eğer ve karşısındaki 100 kişiye bağıra bağıra şarkılarını okuyup sahneden inerler. Tabi ki zamanla bu durum tersine dönebilir.

2. Stüdyo Çıkmazı

2. Stüdyo Çıkmazı

Bu müziğe yeni başlayan arkadaşlar genellikle şarkılarını nasıl kaydedecekleri konusunda sıkıntı yaşar. Stüdyo bulmak zor olduğu için evde basit çözümler üretirler. Web kamerası mikrofonu, çubuk mikrofon ya da karaoke mikrofonu bu işe alet edilir :) Durum belirli bir süre böyle gider. 

Bunun yanı sıra kaliteli ekipmanlarla bu işe başlamış ve kaliteli soundlar yakalamayı başarmış isimlerde vardır.

3. Beat (Altyapı Müziği)

3. Beat (Altyapı Müziği)

Geldik işin en alengirli yerine. Beat konusu hep sorun olur. Akıllarda şöyle bir soru oluşur; müziğe göre mi söz yazacağız yoksa söze göremi müzik yapacağız ? Bu sorunun cevabı çok aranmadan internetten hazır müzikler indirilir, üstüne söz yazılır. Zamanla yazdığı sözlerin duygu durumuna uygun beat bulamayan genç kendi müziğini hazırlama kararı alır. Lakin bu öyle kolay öğrenilecek birşey değildir. Prodüktörlük disiplinini kavramadan başlanan beat yapma hayalide zamanla suya düşer. 

 Ayrıca Türkiye'de çok başarılı beatmakerlar bulunmaktadır. Ücreti karşılığında rap yapan kişinin istediği tarzda beatler oluşturulabilmektedir.

4. Farklılık Oluşturamamak

4. Farklılık Oluşturamamak

Rap müziğe başlayan çoğu kişi 'neden rap yapıyorsun ?' sorusuna bir cevap veremez ya da ağızlara sakız olmuş 'toplumu bilinçlendirmek için' cevabını verir. Toplumu bilinçlendirecek bu arkadaş çok zaman geçmeden verdiği cevabı unutacak ve eski sevgilisini kendi prim meleği yapacaktır. Herkes için bu durum geçerli değildir fakat çoğu kişi bu yolu seçmiştir. Durum böyle olunca birbirinin kopyası birçok rapçi underground piyasada kopuk uçurtma misali takılmaktadır. Dinleyicinin tercih sebebi olmamalarını ise imkansızlığa bağlayığ kendilerini kandırırlar.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
25
10
10
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın