Görüş Bildir
Haberler
Efsane Geri Döndü! Celtic-Rangers Derbisi Kaldığı Yerden Devam Edecek!

Efsane Geri Döndü! Celtic-Rangers Derbisi Kaldığı Yerden Devam Edecek!

2012-2013 Futbol Sezonu'nun başında yaşadığı kriz ve vergi borçları nedeniyle 3. Lig'e düşürülen Rangers 4 yıl sonra Premier Lig'e geri dönebildi. Championship'te Dumbarton'ı tek golle geçen Glasgow ekibi, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İskoçya Championship'te Dumbarton'ı 1-0 mağlup eden eden Glasgow Rangers, bitime dört hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

2012-2013 Futbol Sezonu'nun başında yaşadığı kriz ve vergi borçları nedeniyle 3. Lig'e düşürülen FC Rangers, taraftarının da büyük desteğiyle zor günleri atlatmayı başardı.

Önce 3. Lig'de, ardından 1. Lig'de şampiyon olan Glasgow ekibi, geçtiğimiz sezon Championship'i 3. sırada tamamlamış ve İskoçya Premier Ligi'ne yükselme şansını play-off maçları sonunda kaybetmişti.

Taraftarlar ve futbolcular coşkulu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sezon ise lige daha iddialı bir giriş yapan Rangers, bitime dört hafta kala Premier Lig'e yükselmeyi garantiledi. Ibrox'ta Dumbarton'ı James Tavernier'in golüyle deviren Rangers, puanını 79'a çıkarırken en yakın rakibi Falkirk ise 62 puanda kaldı.

Özlem Bitiyor! Rangers - Celtic Derbisi Kaldığı Yerden Devam Edecek

Özlem Bitiyor! Rangers - Celtic Derbisi Kaldığı Yerden Devam Edecek

Glasgow temsilcisinin dört yıllık ara sonra yeniden Premier Lig'e yükselmesiyle futbolseverler de 2016-2017 Futbol Sezonu'nda dünyanın en büyük derbileri arasında gösterilen Rangers-Celtic maçını tekrar izleme fırsatı bulacak.

Takımda şampiyonluk sevinci

Tribünler ise ayakta!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir derbiden daha fazlası: Din ve politikanın savaşı

Bir derbiden daha fazlası: Din ve politikanın savaşı

Glasgow derbisi Dünya üzerindeki en zorlu ve karmaşık futbol maçlarından biridir. İki takım arasındaki ezeli rekabet 'Old Firm' olarak bilinir ve iki tarafı birbirinden ayıran şey; din ile politikadır. İlk defa 28 Mayıs 1888'de karşı karşıya geldiler ve o gün bugündür rekabet devam ediyor. 

Celtic 1888’de Glasgow şehrinin Doğu’sunda İrlanda nüfusunun yüksek olduğu ve Katolik vakıflarına bolca bağış yapılan bölgede kuruldu. Bölgede yer alan İrlandalıların büyük bir çoğunluğu gecekondularda ve kenar mahallelerde yaşarken yabancı muamelesi gördükleri dönemde çok düşük maaşlara çalışmayı kabul ettiler. Bu durum Katoliklerin Protestanlara nazaran çok daha düşük bir yaşam kalitesi içinde yaşamasına yol açtı. Büyük bir taraftar desteğini arkasına alan ve Edinburgh’daki Hibernian kulübünden de birçok katolik oyuncu tranfer eden Celtic kısa sürede oldukça iyi durumda olan ve Govan’da kurulmuş olan Rangers’ın ezeli rakibi oldu.

Rangers sadece Protestanlara açık bir kulüp olarak başlarken Celtic’de rakibi gibi ilk zamanlarda sadece Katolik oyunculara sahada şans tanıdı. Zamanla Katolikler tarafından Katolik Takımı olarak görülmeye başlanan Celtic karşısında yer alan Rangers ise Protestanların desteğiyle anti-Katalolik bir kulüp oldu. İşte bu durum sonuç olarak futbolda mezhep savaşlarını doğurdu.Günümüzde bile Katolik-Protestan kavgalarının eskisine nazaran daha nadir de olsa sürdüğü Britanya'da; bu iki kulüpten Rangers Protestanları,Celtic ise Katolikleri temsil eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
5
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
phesus

bizim ligimizdende büyükler dahil epey takımın amatör kümeye kadar düşürülmesi gerekiyor

Pasif Kullanıcı

Adalet boyle birsey. Bir sebebten dolayi adamlari 4.ncu lige attilar bizde herkez sike yapiyor yada borclu hepsi sansasyonel klup. Buyuk kucuk takim gozetmed... Devamını Gör