Görüş Bildir
Haberler
Avukatı Açıkladı: Rabia Naz'ın Babası Şaban Vatan 'Serbest Bırakıldı'

etiket Avukatı Açıkladı: Rabia Naz'ın Babası Şaban Vatan 'Serbest Bırakıldı'

FreiGeist
21.03.2019 - 15:51 Son Güncelleme: 22.03.2019 - 10:05

Geçen yıl nisan ayında, Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde ağır yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı aktarıldı. Baba Vatan'ın avukatları bu bilgiyi doğruladı. Ancak Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararının bulunmadığını, Şaban Vatan hakkında aile çevresinden şikâyetler bulunduğunu, psikolojik durumunun tespiti için hastaneye sevk edildiğini açıkladı. Son olarak avukat Emel Bodur Kılıç, Şaban Vatan'ın serbest bırakıldığını duyurdu.

Gazeteci ve çevirmen Metin Cihan, Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Cihan, daha önce baba Vatan'ın aylar süren mücadelesini bir dizi tweet ile kamuoyuna duyurmuştu.

Gazeteci ve çevirmen Metin Cihan, Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. Cihan, daha önce baba Vatan'ın aylar süren mücadelesini bir dizi tweet ile kamuoyuna duyurmuştu.

Ardından Atika Vatan bir video aracılığı ile "Sabah eşimi ifadeye çağırdılar, şu anda gözaltına alındığını öğrendim, telefonuna el konulmuş, bunu herkesin duymasını istiyorum" dedi 🎥

Şaban Vatan'ın avukatları Ufuk Kılıç ve Emel Bodur Kılıç sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı 👇

Şaban Vatan'ın avukatları Ufuk Kılıç ve Emel Bodur Kılıç sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı 👇

Ayrıca Artı Gerçek'ten Fatih Yeşilçınar'a konuşan ve gözaltı haberini doğrulayan avukat Ufuk Kılıç, 'Aylardır Rabia Naz’ın adli tıp dosyasını göndermeyen savcılık, ağabeyinin ‘beni tehdit etti’ sözlerinin ardından Şaban Vatan gözaltına alındı. Şimdi psikiyatride tutuluyor' dedi.

İlerleyen saatlerde savcılık tarafından yapılan açıklamada "Gözaltı yok, psikolojik durumunun tespiti için hastaneye sevk edildi" denildi.

İlerleyen saatlerde savcılık tarafından yapılan açıklamada "Gözaltı yok, psikolojik durumunun tespiti için hastaneye sevk edildi" denildi.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 

'Şaban Vatan’ın gözaltına alındığı yönünde bazı basın ve yayın kuruluşlarıyla sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görülmektedir. Bu tür haberlerin doğru olup olmadığı araştırılmadan yanlış ve maksatlı olarak kamuoyuna sunulması yargıyı da zan altında bırakmaktadır. Baba Şaban Vatan hakkında verilmiş herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır, ancak bazı yakın akrabaları tarafından Şaban Vatan’ın psikiyatrik bazı sorunlar yaşadığı ve yakın aile çevresini tehdit ettiği yönünde Görele Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatlar olmuş olup, bu müracaatlar kapsamında yapılan araştırmada Şaban Vatan’ın müteaddit defalar psikolojik tedavi gördüğü tespit edilmiş olup, psikolojik durumu ile ilgili cezai ehliyet ve tedaviyi gerektirir bir hastalığının olup olmadığı hususunda ilgili kişi Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne sevk edilmiş olup, hekim tavsiyesine, oluşacak delillere göre Görele Cumhuriyet Başsavcılığı görevini ifa edip, vicdani kanaate dayalı olarak kararını verecektir.'

Ve avukat Emel Bodur Kılıç, Şaban Vatan'ın serbest bırakıldığını aktardı: "Evladı ölen bir baba bir kez psikolojik destek aldı diye 'akıl hastası' yaftalamasını haketmez!"

Ve avukat Emel Bodur Kılıç,  Şaban Vatan'ın serbest bırakıldığını aktardı: "Evladı ölen bir baba bir kez psikolojik destek aldı diye 'akıl hastası' yaftalamasını haketmez!"

Medyascope'tan Canan Coşkun'un aktardığı bilgiye göre, Şaban Vatan’ın kızının ölümünün arkasındaki şüpheleri araştırması için başvurduğu savcı, Vatan’ı Giresun’daki İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. 

Vatan’ın avukatı Ufuk Kılıç, müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatra sevk edildiğini belirtti.

Vatan, hastane kontrolünün ardından Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. 

Hâkimlik, Vatan’ın akıl hastası olup olmadığının, ne zamandan beri hasta olduğunun ve bunun davranışları üzerindeki etkilerini saptamak için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde üç haftayı geçmemek üzere gözlem altına alınmasına karar verdi. 

Avukatı karara itiraz etti ve Vatan serbest bırakıldı.

Artı Gerçek'e konuşan avukat Ufuk Kılıç, müvekkili Şaban Vatan'ın itirazları ve kamuoyunun baskısı üzerine mahkeme tarafından serbest bırakıldığını açıkladı.

Sosyal medyada yapılan #RabiaNazınÖlümüAydınlatılsın' çağrısı sürüyor.

Öte yandan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, konuyu Meclis'e taşıdı ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Öte yandan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, konuyu Meclis'e taşıdı ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Soru önergesinde yöneltilen sorular şöyle: 

  • 'Soruşturmayı yöneten savcı neden değiştirilmiştir? 

  • Soruşturmaya müdahale eden ve baskı kuran siyasiler var mıdır? Dosyanın örtbas edilmek istendiği iddiaları doğru mudur? Neden birden fazla otopsi raporu hazırlanmıştır?

  • Rabia Naz'ın ölümünün ardından ailesi başta olmak üzere medyanın dikkat çektiği biçimde bir delil karartma yapılıp yapılmadığına dair gerekli soruşturma yapılmış mıdır?

  • Adli Tıp Kurumu'nun farklı zamanlarda hazırlamış olabileceği ve soruşturmayı farklı yerlere götürebilecek birden fazla otopsi raporu hazırlaması mümkün müdür? Savcılık tarafından yapılan ilk açıklamada 'ölümün yüksekten düşmeye bağlı genel beden travması' beyanı hangi bilgilere ve rapora göre yapmıştır?

  • Rabia Naz'ın ölümünün intihar olduğu kanısını oluşturan deliller nelerdir? Rabia Naz'ın babasına olayın yaşandığı günü takip eden ilk günler boyunca olayın kesinlikle intihar olduğunu söyleyen yetkililerin diğer ihtimalleri elemelerine neden olan deliller nelerdir?

  • Kamuoyunun dikkatini ve tepkisini çeken böyle bir süreçte, elde edilmiş delillerin açıklanmamasının sebepleri nelerdir?,

  • Olay günü görgü tanıklarının bölgede gördükleri ve şüpheli bulunarak savcılığa da bildirilen siyah renk Fiat / Doblo marka aracın plaka bilgileri bulunmuş mudur? Bu aracın söz konusu iddiaları destekleyecek bir işlem (boya işlemi vb.) geçirip geçirmediği incelenmiş midir? Söz konusu aracın olay anının hemen ardından yıkamacıya gittiği iddiası araştırılmış mıdır?

  • Olay günü polis telsizinden '11 yaşındaki bir kız çocuğuna siyah doblo bir aracın çarptığına' dair geçilen bir anons var mıdır? Varsa bu anonsun neden yapıldığı araştırılmış mıdır? Bulgular nelerdir?

  • Soruşturmaya müdahale edildiği ve dosyanın üstünün örtüleceği gibi haberlerin kamuoyunda yer almasına rağmen bu olayın mahkeme sürecine gelememesini nasıl yorumluyorsunuz? 

  • Delil karartma iddialarını araştırmak üzere Bakanlığınızca görevlendirilen müfettiş var mıdır? Varsa bu müfettişlerin konu ile ilgili görüşleri nedir?'

Ne olmuştu?

Türkiye onun aylar süren mücadelesinden bir dizi tweet sayesinde haberdar oldu.

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 12 Nisan günü evinin önünde saat 17:00 sularında ağır yaralı olarak bulundu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Baba Şaban Vatan'ın ifadesiyle ölüm nedeni 'Gece saat 12:00'ye kadar trafik kazası, 12:00'den sabaha kadar düşme veya intihar, sabah 06:00'dan sonra ise soru işaretiydi.

'Çocuğunun intihar ettiğine inanmayan baba Vatan iz sürdü, kendi imkanlarıyla edindiği bulguları basın ve sosyal medya aracılığı ile paylaştı, yetkililere Rabia Naz'ın ölümünün aydınlatılması için defalarca çağrıda bulundu ve hatta ilçe merkezinde bir de miting düzenledi. 

Baba Şaban Vatan çocuğunun siyah Doblo süren bir sürücü tarafından öldürüldüğünü, delillerin karartıldığını ve olayın etkili siyasi isimler tarafından örtbas edildiğini düşünüyordu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
417
109
36
10
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Şüpheli bir ölümün üstüne gitmeyip deliller karartılmaya çalışılıyorsa, cinayet olduğu ve birilerinin korunmaya çalışıldığı aşikardır.O baba herhangi birimiz... Devamını Gör

vemrv

Kaç bin tane insan tanımadığı halde Rabia Naz için,bu dava için milyonlarca söz söyledi.Sen bir amcasın,sen bir abisin davanı kaça,neye sattın da bu acılı ba... Devamını Gör

Evelyn Mchale

Şerefsizler, haysiyet yoksunları! Apaçık delillerle işkence görüp öldürülen insanların katillerini bile hemen göz altına almazken ağabeyini tehdit ettiği idd... Devamını Gör