Görüş Bildir
Haberler
TV
R.R. Martin'in Aşka Karşı Nefreti Olduğunun Kanıtları

R.R. Martin'in Aşka Karşı Nefreti Olduğunun Kanıtları

SvK
15.06.2014 - 14:29 Son Güncelleme: 15.06.2014 - 17:11

Not: İzlediğiniz bölüme veya okuduğunuz kitaba göre spoiler içerebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daenerys ve Khal Drogo

1. Daenerys ve Khal Drogo
  • Küçüklüğünde ağabeyi ile zor şartlarda büyüyen ve ağabeyinin küçük kuklası olan Daenerys Khal Drago ile taht için zorla evlendirildi. Evliliği başta sevmese de zamanla bir aşk hikayesine dönüştü. 

  • Drogo bir dövüş sırasından yara aldı ve bu yara litihaplandı. Drogo'nun ölümü yaklaşırken, Daenerys Mirra Maz Duur'un onu iyileştirmesi için kan büyüsü yapmasını istedi ve ikna etti. Büyücü, ona ihanet ederek Daenerys'in doğmamış olan bebeğini anne karnında ölmesine yol açtı ve Drogo'yu catatonik bir durumda geri döndürdü. 

  • Drogo'nun eski durumuna asla dönemeyeceğini anlayan Daenerys, Drogo'yu bir yastıkla boğarak öldürdü.

  • Son sözleri:

Daenerys: Güneş batıdan doğduğunda ve doğudan battığında işte o zaman bana döneceksin güneşim ve yıldızlarım.

2. Eddark ve Catelyn Stark

2. Eddark ve Catelyn Stark
  • Ned eşi Catlyn'i(Eğer ağabeyi ölmeseydi ağabeyinin eşi) ilk defa düğün günü görmüştür. Birbirlerini tanımadan evlenmelerine rağmen 5 çocuk dünyaya getirmişer 20 yıl mutluluk içinde yaşamışlardır. Ta ki Martin bu mutluluğa dur diyene kadar.

  • Eddark Kralın Şehrinde krala baş kaldırmaktan suçlanıp Ilyn Payne tarafından kendi kılıcıyla idam edildi.

3. Renly Baratheon ve Loras Tyrell

3. Renly Baratheon ve Loras Tyrell
  • Robert’in ölümü üzerine Fırtına Lordları taht üzerindeki hakkı Renly’den daha büyük olan Stannis yerine Renly’i desteklemiştir. Renly Sör Loras'ın kardeşi olan Margeary Tyrell ile evlenerek Yüksek Bahçe'nin gücünü arkasına almıştır. Fakat genç ve her zaman kızların ilgi odağı olan Loras buna rağmen Renly Baratheon'la beraber eşcinsel bir çift oluşturur.

  • Abisinin kuvvetleri ile karşılaşacağı şafağın akşamında abisinin maiyetinde bulunan Melisandre’nin can verdiği gölge tarafından katledilmiştir.

4. Robb Stark ve Talisa

4. Robb Stark ve Talisa
  • Robb Stark babasının intikamını almak için savaş başlatmış genç yaşta Kuzey Kralı olmuş bir Stark'tır. İkizleri geçmek için Lord Walder Frey'in kızlarından biriyle evlenme şartını kabul etmiştir. Robb Stark, dizide aşık olduğu Volantisli bir kız olan Talisa Maegyr ile evlenmektedir fakat kitapta Jeyne Westerling adlı sarışın bir kızla evlenmektedir.

  • Bu evlilikle Lord Walder Frey olan sözünü bozmuştur.Lord Walder Frey buna çok sinirlenir ve onları İkizlerde Edmure Tully'nin düğününde öldürtür.Bu olay sonradan Kızıl Düğün olarak anılır.

  • Kitapta bu durum farklı gerçekleşmekte Robb evlendiği kızla aşkı yüzünden değil gururu yüzünden evlenmiş ve karısı Kızıl Düğün'e gitmemiştir.

  • Son sözleri:

Talisa: (Hamile olduğu bebekten bahsederken) Küçük Ned Stark'a at binmeyi öğretmek istemez misin?

Robb: İsterim.

5. Oberyn Martell ve Ellaria Sand

5. Oberyn Martell ve Ellaria Sand
  • Ellaria Oberyn tarafından bir ibadet olarak adlandırılır aşk tanrıçası ve aynı zamanda cinsel maceracı ve potansiyel biseksüel olarak tarif edilmiştir.Joffrey'nin düğünü için Oberyn'le birlikte kralın şehrine geldi.

  • Oberyn Kral Toprakları’nın yağmalanması sırasında, Lannister şövalyesi Gregor Clegane tarafından kız kardeşine tecavüz edildiğini ve öldürüldüğünü ve onunla birlikte kardeşinin oğlunun da öldürüldüğünü öğrenmiştir.

  • Tyrion, Joffrey’nin ölümü ile suçlanınca Oberyn davanın yargıçlarından biri olmuştur. Hüküm verilmeden bir gün önce Oberyn, dövüş ile yargılanmasında onun şampiyonu olmayı kabul etmiştir. Bu dövüşte ve kraliçenin şampiyonu olan Gregor Clegane ile dövüşmüş Sör Gregor Clegane tarafından öldürülmüştür.

  • Son söleri:

Ellaria: Beni bu dünyada yalnız bırakma.

Oberyn: Asla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jon Snow ve Ygritte

6. Jon Snow ve Ygritte
  • Jon Snow Lord Eddard Stark'ın gayr-i meşru çocuğudur.Jon amcası Benjen Stark'a özenip siyahlara bürünmeye karar verir. Eddard da kabul edince ulukurdu Hayalet ile Sura gider.

  • Jon, Quorin Yarımel ile birlikte çıktığı keşif görevinde yabanıl grubuyla karşılaştı. Jon, Ygritte ismindeki kızı öldürmek yerine gitmesine izin verdi. Daha sonra yabanıllar tarafından esir alınır. Yabanılları Gece Nöbeti’nden kesin olarak ayrıldığına ikna eder.Bir süreliğine, Jon kendi yeminlerini bozar ve Ygritte’in sevgilisi olur. Daha sonra yabanıllardan kaçarak Kara Kale'ye geri döner.

  • Yabanılların Kara Kale'ye saldırmaları sonrası Ygritte'i ok saplanmış halde bulur ve Ygritte Jon'un ellerinde ölür.

  • Son sözleri:

Ygritte: O mağarada kalacaktık.

Jon: Geri döneceğiz.

Ygritte: Hiçbir şey bilmiyorsun Jon Snow.

7. Bonus

7. Bonus

Daha çok çiftleri ayıracak gibi görünüyor Martin abimiz. Kendisi ölmeden kitapları bitirsinde bizi de bu hikayenin devamından mahrum etmesin diyoruz. Böyle bir ayrılık en acı vereni olur sevenleri için.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
6
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abdullah Baysal

son resmin altındaki yazı hiç olmamış senaryo bitsin diye yaşamasını istemek olmamış..

aylinmars6277

Daenerys: Güneş batıdan doğduğunda ve doğudan battığında işte o zaman bana döneceksin güneşim ve yıldızlarım. Dağlar pamuk gibi.... Bu islam dininde kıyamet ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

george martin bence bir yerlere sonun bir kopyasını saklamıştır. yani ben kitabın yayımcısı olsam kendisinden böyle bir taahhüt alırdım. daha sonra da o kita... Devamını Gör