Görüş Bildir
Haberler
Putin: ‘Türkiye'ye Karşı Savaşmayı Hiçbir Zaman Düşünmedik’

Putin: ‘Türkiye'ye Karşı Savaşmayı Hiçbir Zaman Düşünmedik’

Deniz Gök
28.05.2016 - 10:16 Son Güncelleme: 28.05.2016 - 17:59

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı Çipras ile düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediğini, Türk tarafından bazı açıklamalar aldıklarını ancak somut adımlar atılmadığını söyledi. Putin, 'Türkiye'ye karşı savaşmayı hiçbir zaman düşünmedik. Hiçbir zaman da o noktaya gelmeyeceğini umuyorum. Ama olan oldu. Sadece uçağımız düşürülmedi. Uçağın pilotu da öldürüldü. Bu da uluslararası hukuka göre bir savaş suçu' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz Kasım ayında Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından Türk jetleri tarafından düşürülen Rus SU-24 savaş uçağıyla ilgili bir soru üzerine Rusya Devlet Başkanı Putin, şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye'ye karşı savaşmayı hiçbir zaman düşünmedik. Hiçbir zaman da o noktaya gelmeyeceğini umuyorum. Ama olan oldu. Sadece uçağımız düşürülmedi. Uçağın pilotu da öldürüldü. Bu da uluslararası hukuka göre bir savaş suçu. Biz özür duymadık. Ayrıca hasarın tazmin edilmesi ile ilgili bir hazırlık da görmedik. İlişkilerin yeniden düzeltilmesi arzusunu duyduk.

'İletişimde kalmanın birçok yolu var'

'İletişimde kalmanın birçok yolu var'

Bir şeyler yapmalılar. Ama Türkiye ile iletişim içindeyiz. İletişimde kalmanın birçok yolu var. Belli başlı adımlar bekliyoruz. Ama şimdilik hiçbir adım yok.

Biz de ilişkilerin düzelmesini istiyoruz. Onları bozan biz değiliz. Biz, Türkiye-Rusya arasındaki partnerlik ve dostluk ilişkilerini görülmemiş düzeye getirmek için her şeyi yaptık. Türk-Rus halkları arasında dostluk çok yüksek seviyelere ulaşmıştır. Biz buna çok değer verdik. Neden bu yapıldı, hala aklım almıyor. '

'Somut adımlar bekliyoruz'

Putin, Ankara ile ilişkilerin düzelmesi için açıklamaların dışında bu yönde bazı adımlar atılması gerektiğinin de altını çizdi. 

Putin, Biz Türkiye tarafı ile değişik kanalarda iletişim halindeyiz. Onlar bizim vereceğimiz cevabı biliyorlar. Biz bazı somut adımlar bekliyoruz. Henüz bunlar yok' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
100
59
13
12
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
John Rain

Savaş yapmayı düşünmemiş Türkiye ile! Niye girecek ki savaşa amk! Ver PKK Kürdünün, Asala Ermenisinin eline Rus yapımı silahları, onlar savaşsın adına oh ne ... Devamını Gör

Buğra

Putin'e göre savaş uçaklarıyla çocuk hastanesi ve pazar yeri bombalamanın hiçbir suçu yoksa demek ki...

M

sen pilotum öldü diyorsun, savaş suçu diyosunda, o pilot kaç masum insanı bombaladı, kaç türkmen, arap, kürt çocuğu öldürdü... asıl savaş suçu bu

Devrim Yılmaz

kaç işidli sikti demiyorda.. ajitasyon yapıyor ne çakalsın la sen