Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'Türkiye'nin Harekâtı Bizim İçin Beklenmedik Değildi'

Putin: 'Türkiye'nin Harekâtı Bizim İçin Beklenmedik Değildi'

Deniz Gök
05.09.2016 - 22:21 Son Güncelleme: 06.09.2016 - 13:24

Rusya Devlet Başkanı Putin 'Türkiye'nin Suriye'deki harekatı bizim için beklenmedik değildi. Neler olduğunu, işlerin nereye varacağını anlıyorduk. Türkiye'nin Suriye nedeniyle yaşadığı problemler beliydi. Bunları anlamak için büyük analist olmaya gerek yok' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin'de düzenlenen G20 Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Fırat Kalkanı Harekâtı'na ilişkin bir soruya Putin, 'Türkiye'nin Suriye'deki harekatı bizim için beklenmedik değildi. Beklenmedik şeylerle daha az karşılaşmamız için Dışişleri ve özel servislerimiz var. Neler olduğunu, işlerin nereye varacağını anlıyorduk. Türkiye'nin Suriye nedeniyle yaşadığı problemler beliydi. Bunları anlamak için büyük analist olmaya gerek yok.' yanıtını verdi.

Suriye konusunda Türkiye ve ABD ile diyalog halinde olduklarını ifade eden Putin, uluslararası hukuka uygun olmayan hiçbir şeyi desteklemeyeceklerini belirtti.

"ABD ile bazı ön anlaşmalar üzerinde çalışıyoruz"

"ABD ile bazı ön anlaşmalar üzerinde çalışıyoruz"

Rusya ve ABD'nin Suriye pozisyonlarında bir takım yakınlaşmalar olduğunu aktaran Putin, 'Bu konuda nihai olarak konuşma hakkına sahip olduğumu düşünmüyorum çünkü Rusya ve ABD dışişleri bakanlıkları bazı ön anlaşmalar üzerinde çalışıyor. Bence doğru yoldayız ve belirli bir zaman sonra Suriye'de durumu iyileştirebilecek ortak birşeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Tabii ki bunu Suriye yönetimi ve İran ile konuşmamız gerekiyor.' dedi.

Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecinin devam ettiğini belirterek, her iki ülke halkının da samimi bir şekilde ilişkilerin düzelmesini istediğine vurgu yaptı.

AA ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
100
25
14
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isyankar

bu operasyon rusya iran süriyenın haberi olmadan yapamazdık heleki rusyanın destegı olmadan çünkü bizim uçaklar sınırı geçemiyodu s400 sistemleri dırek bızı ... Devamını Gör

Rusya ile müttefik olmamız çok işimize yarayacak. Buraya yazıyorum

Şerife Kaplan

Ya bir git. Daha gecen sene Ucagini düsürüp Moskovada namaz kılmayi hayal edenlerdensin kesin. Gerçi profilin biraz Ateist biri oldugunu gösteriyor ama. Türk... Devamını Gör

Emir Balkan

rus uçağı düşürülünce abd'ye yanaş sonra ruslara yanaş böyle dünya lideri olmaz

denemecelersss

şartlar heran değişiyor kimle yakınlaşıp kiminle uzaklaşman gerektiğini bilemezsin şuan rusyaya yakınlaştık nato ne istersek vermeye hazır kaybetmemek için ü... Devamını Gör