Görüş Bildir
Haberler
Putin: 'Türkiye’nin Endişelerini Anlıyoruz, Ortak Çalışmaya Hazırız'

Putin: 'Türkiye’nin Endişelerini Anlıyoruz, Ortak Çalışmaya Hazırız'

Batuhan
13.10.2015 - 14:52

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye operasyonlarında Türkiye’nin endişelerini anladıklarını, bu kaygıları göz önünde bulundurarak ortak çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus lider, “Benim de katıldığım bazı uzmanlar, krizin zirve noktasının aşıldığını söylüyor. Ekonomi kendini değişen yeni koşullara tamamen olmasa da genel olarak adapte edebildi. Bu durum, tarım hariç birçok sektörde düşüş yaşanmasına rağmen ekonomik istikrarın sağlandığının ilk göstergesidir. Ekonomimiz istikrarlı hale geliyor” dedi. Putin, Rus ekonomisinin çok yakında resesyon sürecini aşarak, pozitif büyüme aşamasına geçeceğini de söyledi.

Devletin makroekonomik istikrar için gereken her şeyi yapacağının altını çizen Putin, küresel ekonomi ve uluslararası piyasalarda yaşananlara hassas bir şekilde tepki verileceğini belirtti.

'SURİYE'DE AMACIMIZ LİDERLİK DEĞİL TERÖRLE MÜCADELE'

Konuşmasında Suriye krizine de değinen Rus Devlet Başkanı Putin, “Rusya olarak, Suriye’de liderlik etmeye çalışmıyoruz, terörizmle mücadeleye katkı sunmak istiyoruz. ABD öncülüğündeki koalisyondan farklı olarak Suriye’de BM tüzüğüne uygun hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye’de bir yılı aşkın süredir gerçekleştirdiği operasyonların hiçbir sonuç getirmediğini yineleyen Rus lider, “Ortaklarımız Suriye’de yaşananları anlamıyor” diye konuştu. Putin ayrıca ABD ile Suriye konusunda sadece askeri alanda iletişim kurulmasının üzücü olduğunu belirterek, siyasi çözüm sağlanması konusunda da ortak çalışma yürütülmesi gerektiğini söyledi.

'MUHALİFLERE VERİLEN SİLAHLAR TERÖRİSTLERİN ELİNE GEÇEBİLİR'

ABD’nin eğit-donat programından vazgeçerek Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) silahlandırmaya odaklanma kararı almasını da eleştiren Putin, silahların yine teröristlerin eline geçebileceği uyarısı yaptı.

‘TÜRKİYE, RUSYA’NIN ÖNCELİKLİ ORTAKLARINDAN VE İYİ DOSTLARINDAN BİRİ’

Türkiye ile Rusya arasında uzun yıllardır iyi ilişkiler bulunduğunu vurgulayan Putin, “Türkiye, Rusya’nın öncelikli ortaklarından ve iyi dostlarından biridir. İlişkilerimiz yıllardır çok iyi. Türk firmaları Rusya’da 12 milyar rublelik iş yaptı. Türkiye’den piyasamıza yapılan tarım ürünleri sevkiyatı arttı. Biz de Türkiye’ye büyük miktarda enerji sevkiyatı yapıyoruz” diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN TÜM ENDİŞELERİNİ ANLIYORUZ'

Rus lider, Türkiye’ye ise ‘terörizmle ortak mücadele’ çağrısında da bulundu: “Türkiye ile terörle mücadele ilişkilerimizi nasıl kuracağımızı bilmeliyiz. Türkiye’nin bu konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi var. Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız. Şu anda Türkiye ile Savunma Bakanlıkları düzeyinde iletişimimiz var. Umarım bu iletişim koordinasyona ulaşır. Ama bu çalışmayı siyasi seviyede oluşturmamız gerek.”

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0