Görüş Bildir
Haberler
Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bunları Yapın!

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bunları Yapın!

Necati Arslan
14.04.2014 - 09:46 Son Güncelleme: 14.04.2014 - 12:05

Güzel bir cilt için pahalı ürünler ve karışımlar almak yerine bizim tavsiyelerimizi de uygulayabilirsiniz. Güzel bir cilt için sadece kremler yeterli değil. Çünkü güzellik ve iyi bir cilt ne yediğinizle ve nasıl yaşadığınızla da ilgilidir.

Bol C vitamini tüketin

Amerikan Beslenme Topluluğu’nun (The American Society for Nutrition) yaptığı araştırmaya göre yaşı ne olursa olsun yüksek C vitamini tüketmek cildin kırışık görünümünü azaltıyor. C vitamini, kollajen sentezinin gerçekleşmesine yardımcı oluyor, bu da cildin esneklik kazanmasını ve kırışıklıkların azalmasını sağlıyor.

Basit karbonhidratlardan uzak durun

Aynı araştırma sonuçları günlük alınan basit karbonhidratın 50 gram düşürülmesiyle de elde edilmiş. Basit karbonhidratlar şekerli yiyeceklerden aldıklarımızdır. Karbonhidrat kaynağı yiyeceklerden uzak durup bunun yerine lifli yiyecekleri tercih etmelisiniz. En iyi lif kaynakları sebzeler ve baklagillerdir.

Doğru yağı tüketin

Muhtemelen duymayı beklediğiniz şey ‘yağı bırakmaya odaklanın’ gibi bir şeydi belki ancak gerçek şu ki bazı yağlar hem sağlığınız hem de güzelliğiniz için gerekli. Önemli olan tüketeceğiniz yağı doğru seçmeniz. Linoleik asit ve doymamış omega-6 yağ asitleri cildin yaşlı görünümünü ve cilt incelmesini azaltır. Linoleik asit yemeklerde kullanılan safran, üzüm çekirdeği ve ayçiçeği yağlarında bulunur. Linoleik asit gibi doymamış yağlar omega yağ asitleri içerir ve bu da cildin kalitesini ve sağlığını düzenler. Margarin ve hayvansal yağlar gibi doymuş yağlardan uzak durun.

Kaynak: http://www.sag-lik.net/cilt-sagligi-v...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın