Görüş Bildir
Haberler
Pucca'ya Hapis Cezası: Pucca Neden Ceza Aldı?

Pucca'ya Hapis Cezası: Pucca Neden Ceza Aldı?

dila bahar
22.10.2021 - 12:36

“O kadar eşcinselli dizi izledim, film üstüne film bitirdim yok yok yok! Hala erkek denen aşağılık, karaktersiz cinsiyetten hoşlanmıyorum…” diye sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan PuCCa (gerçek adı ile Pınar Işık), paylaştığı yazı ile 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' suçundan 5 ay 18 gün hapis cezası aldı. Attığı tweet ile yargılanan PuCCa verilen ceza ile ilgili ne açıklama yaptı? İşte haberin detayları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Pucca' takma isimli sosyal medya fenomeni ve yazar Pınar Işık, bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle 5 ay 18 gün hapis cezası aldı.

Açıklaması Ne Oldu?

Açıklaması Ne Oldu?

Pınar Işık Twitter hesabından hakkında çıkan haberlere şu şekilde cevap verdi; ”Zaytung haberi gibi olacak ama erkeklere hakaret ettiğim için 5 ay hapis cezası aldım! Kıyaslamaktan nefret ediyorum, bu kadar kadın cinayeti varken ciddi misiniz siz ya, erkeğe hakaret mi?????? dünyanın en saçma davalarında ilk ona girer yemin ederim. işin diğer kısmı, her seferinde uyarmamıza (?) rağmen dava dosyasına tweetin sonunu anlamadığımız bir şekilde ‘erkeklerden hoşlanmıyorum’ diye yazdılar. Umarım bu işin sonunda erkeklerden hoşlanıp hoşlanmadığımdan emin olmak için bana bilir kişi atamazlar. Başıma ne geldiyse erkekler yüzünden geldi! Erkeklere hakaret ne böyle nasıl kırılganmışsınız meğer.”

PuCCa’nın İfadesi

PuCCa’nın İfadesi

Sorgu esnasında Pınar Işık ifadesinde paylaşımı kendisinin yaptığını, o dönem eski eşi Osman Karagöz ile evli olduğunu, eski eşinin Twitter isimli sosyal medya sitesinde kendisini kastederek ‘sabahtan akşama kadar eşcinselli film izliyor' diye bir paylaşım yaptığını söylediğine yer verildi. Yıldırım'ın paylaşımının buna istinaden olduğunu, karşılıklı atışmalar olduğunu ve bunun dışında bir amacı olmadığını, o dönemde tweetin tepki almadığını, buradan yanlış bir çıkarım yapıldığını, suç işleme kastının olmadığını, suçlamayı kabul etmediğini açıkladı.

Pucca Kimdir?

Pucca Kimdir?

İzmir'de doğan Pınar’ın 8 yaşındayken anne ve babası boşandı, bir süre annesiyle yaşadı, bu süreçte üvey babasından şiddet gördü, bu olaydan sonra kız kardeşiyle birlikte babasının yanına taşındı. Karşıyaka Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversite için İzmir'den Ankara'ya geçti. Bu dönemde küçük bir radyoda program yaptı, daha sonra bir televizyon kanalında montaj işiyle ilgilendi. Radyo Televizyon Sinema ve Gazetecilik bölümlerinde eğitim gördü. Yine bu dönemde blog konusunda deneyim sahibi oldu. Blog yazmaya başladı, eş zamanlı olarak Twitter'da yazılar yazmaya başladı. 2010 yılında blog yazılarını kitaplaştırmaya karar vererek Küçük Aptalın Büyük Dünyası kitabını yazdı. İlk kitabı 2014 yılında Hadi İnşallah adıyla sinemaya uyarlandı. İlk kitabının çıkmasından sonra 2011 yılında Ve Geri Kalan Her Şey, 2012 yılında Allah Beni Böyle Yaratmış, 2013 yılında Ay Hadi İnşallah!, 2015 yılında O Adam Buraya Gelecek, 2016 yılında PuCCa Günlük - Pembe ve PuCCa Günlük - Siyah, 2017 yılında Şimdi Biz Neyiz?, 2019 yılında ise Peki Ya Şimdi? kitaplarını yayımladı. 2018 yılında attığı bir tweet yüzünden evi arandı, tweet'de oğlu Batı'yı kastetmesine rağmen evinin aranmasına gerekçe olarak terör örgütü, halkı isyana sevk etme gibi suçlamalar gösterildi. Aynı yıl içinde uyuşturucu kullanmaya özendirme nedeniyle tutuklandı, gerekçe olarak attığı bir tweet gösterildi.

PuCCa'nın Kitapları

PuCCa'nın Kitapları

Küçük Aptalın Büyük Dünyası, 2010, Okuyan Us Yayınları

Ve Geri Kalan Her Şey, 2011, Okuyan Us Yayınları

Allah Beni Böyle Yaratmış, 2012, Okuyan Us Yayınları

Ay Hadi İnşallah!, 2013, Okuyan Us Yayınları

O Adam Buraya Gelecek, 2015, DEX

PuCCa Günlük - Pembe, 2016, DEX

PuCCa Günlük - Siyah, 2016, DEX

Şimdi Biz Neyiz?, 2017, DEX

Peki Ya Şimdi?, 2019, İndigo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın