Görüş Bildir
Haberler
Psikoloji Temelli Akıl Bulandıran Sorulara Verdiğin Cevaplara Göre Sana, Seni Anlatıyoruz!

etiket Psikoloji Temelli Akıl Bulandıran Sorulara Verdiğin Cevaplara Göre Sana, Seni Anlatıyoruz!

Benlik, kişinin kim olduğunu imleyen kimlikten farklı olarak, kişinin psikolojik bütünlüğünü ve psikososyal bir aktör olmasını sağlayan ayırt edici özellikleridir. Kısacası, biz insanları birer et yığınından öte bir şey yapan bir kavramdır.

Bakalım, senin benliğinin derinlerinde hangi sırlar gizli, zihninin dipsiz kuyularında neler saklı?

Gel, cevabı testimiz versin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zihin mekaniğinizin akış yönünü ile başlayalım: Merdiven sorusu.

Yıllardır kimsenin ayak basmadığı eski bir binadasınız ve yerin altına doğru inen bir merdiven keşfettiniz. Bir... iki... üç...

Derken karanlığın içinden birinin sesini duydunuz!

Bu kişinin sesini duyunca nasıl tepki veriyorsunuz?

2. Zor zamanlarda, üzerinde baskı varken aldığın kararların yarattığı sonuçlardan pişman olur musun?

3. Theseus’un Gemisi Paradoksu

3. Theseus’un Gemisi Paradoksu

Mitolojide Kral Theseus, gemisiyle sayısız savaşa giriyor ve girdiği savaşlardan da zaferle ayrılıyor. Girit'ten de muzaffer dönen Theseus'un gemisi Atina'da hatıra olarak uzun süre muhafaza ediliyor. Gel zaman git zaman, gemi eskiyor. Önce dümeni, sonra çapası falan filan derken tüm gemiyi söktürüyor kral, yeni parçalar taktırıyor. Bir yandan da yanındaki ustalar, sökülen parçalardan bir gemi daha yapıyorlar. Felsefi olarak bir paradoks haline gelen olaydaki sıkıntı şu: Kral’ın savaşlara katıldığı gemi hangisi? Yeni gemi hangisi?

Sence Theseus'un savaşlara katıldığı gemi hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Şu aforizmayı da kendi görüşüne göre tamamla bakalım!

4. Şu aforizmayı da kendi görüşüne göre tamamla bakalım!

5. Peki, aşağıdaki mekanlardan seni en çok tedirgin eden hangisi?

6. Bu görsel seni rahatsız ediyor mu?

6. Bu görsel seni rahatsız ediyor mu?

7. Görselde kaç farklı mimik vardır?

7. Görselde kaç farklı mimik vardır?

8. Mahkeme Salonu

Tokmağın inişi, kurnaz avukatların yorulmak bilmeyen çeneleri, karar okunurken çöken sessizlik... Bir mahkeme salonundan daha fazla dramatik olmayı başaran çok az film sahnesi vardır. Zekaların çarpıştığı gerilim dolu savaş alanında kimi zaman doğru ile yanlış arasındaki çizgi bulanıklaşır ve bu karışıklıkta kanun ve adalet kaybolur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soru şu: Mahkeme salonunda geçen bir filmde aktörsünüz, aşağıdakilerden hangisini oynardınız?

9. Peki, doğru denilen şey sence nedir?

9. Peki, doğru denilen şey sence nedir?

10. Son soru! Bu akan görsel sana hangi rengi çağrıştırıyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin hala umudun var!

Senin insanlara çok zor güvenen bir yapın var. Kimseye kolay kolay güvenemediğinden içini de açmıyor, hissettiklerinden faklı davranıyorsun. Adeta kendine bir duvar örmüşsün ve kimsenin diğer tarafını görmesine izin vermiyorsun. Evet, kendini korumak için bunu yapıyor olabilirsin ama bu özelliğini biraz kırıp insanlara daha da açarsan kendini hayat senin için daha da yaşanabilir olacak.

İnsan zihni senin gerçekliğin olmuş!

Pek çok insan yalnızca sahte benliğimizinin bilincinde olduğumuzu fark edebilme yetisine sahip değildir. Fakat sen, sıkıntılarımızı, zaaflarımızı ve beğenmediğimiz yanlarımızı, yani aslında kendi gerçek benliğimizi yeterince kavrayamamış olduğumuz gerçeğini kavrayabilmiş nadir insanlardan birisin. Bu gerçek de sana başka insanların zihninde gezebilme, davranışlarının ötesindeki nedenleri görme fırsatı sunuyor. Bunların ötesinde empati denilen kavramın, sadece ‘kendini karşındakinin yerine koymak’tan çok daha öte ve komplike bir şey olduğu gerçeğiyle yüzleşmeni sağlıyor. Böylece insanların, konuştuğun konuda neler bilip neler bilmediğini, neler hissettiğini, deneyimlerini elindeki sınırlı veriden yola çıkıp tüme vararak tahmin edip, söyleyeceklerini buna göre şekillendiriyorsun. Kısacası sen, karşındaki insanı iyi edecek ilacı bulmuş ve empatinin, insan ilişkilerinin en temel panzehri olduğu bilincine erişmişsin!

Tam bağımsız ruh hastası!

Hayatta en önemli amacımızın mutlu olmak ve bunun temelininse kendimizi tanımak, ilişkilerimizi doğru yorumlayabilmek, davranışların ana nedenlerini anlayabilmekten geçtiğini çözmüşsün ve bunun için psikoloji konusunda her şeye hakimsin! Ayrıca empati denilen kavramın, sadece ‘kendini karşındakinin yerine koymak’tan çok daha öte ve komplike bir şey olduğunun farkındalığında olan birisin. Empati yapmanın, karşındaki insanın hislerini değil, duygu ve düşüncelerini de simüle etmeyi gerektirdiğini biliyorsun. Bu yer yer sana zorluk çıkarsa bile onu da ayarında kullanabilmeyi başarabiliyorsun. En önemlisi de, bir insanın kendi hissettiklerinin sebebini anlayabilme hazzına sahipsin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1272
348
206
162
98
93
57
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
enivicivokke

İyi de şu editörün yaptığı tüm testlerin sorularının %99u aynı aw yeter

Mister No

Tam bağımsız ruh hastası! Aman efenim. Teveccühünüz.. Hayatta en önemli amacımızın mutlu olmak ve bunun temelininse kendimizi tanımak, ilişkilerimizi doğru... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Inanamiyorum benimde

Günce Güneş

hep aynı sorular hep aynı cevaplar.bıktık.