Görüş Bildir
Haberler
Psikologlara Göre Bedensel Acıların İşaret Ettiği Duygusal Bozuklukları Biliyor muydunuz?

etiket Psikologlara Göre Bedensel Acıların İşaret Ettiği Duygusal Bozuklukları Biliyor muydunuz?

cakyz
20.05.2016 - 22:54

Hayat çoğumuz için bir problemler silsilesi şeklinde sürüp gidiyor sevgili dostlar. İnsan neden böyle herkesin acı çektiği bir dünya düzeni kurmuş anlamak gerçekten mümkün değil. Problemleri çozdükçe rahatlayacağız sanıyoruz ancak durmadan yenileri ekleniyor ve nefes alamaz duruma geliyoruz. Travmaya bağlı depresyon konusunda uzmanlaşmış psikolog Susan Babel'in, yaşadığımız duygusal problemlerin ve stresin, kronik beden ağrılarına sebep olduğu konusunda kanıtlara ulaştığı yeni çalışmasının sonuçları şu şekilde:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Baş ağrısı

1. Baş ağrısı

Çalışmaya göre baş ağrılarını ve migreni tetikleyen en önemli sebep yaşadığımız günlük stresler. Bir şeylere yetişmeye, işimizi halletmeye, çocukları okuldan almaya koşturdukça bedensel limitlerimizi zorluyor ve kronik baş ağrılarına sebep oluyoruz.

2. Boyun ağrısı

2. Boyun ağrısı

Ulaşılan sonuçlar, boyun ağrısının herhangi bir sebeple başka insanları ya da kendimizi affedemiyor oluşumuzdan kaynaklandığını gösteriyor. Hem kendimizin, hem de diğerlerinin iyi yönlerini görmeye çalışmak ve geçmişte yaşananlarla olan hesabımızı kapatmak kronik boyun ağrısının duygusal çözümü gibi görünüyor.

3. Omuz ağrısı

3. Omuz ağrısı

Çalışmaya göre omuz ağrısı, çok büyük bir duygusal yükü taşımakta olduğunuzu gösteriyor. Mecazen kullanılan 'problemleri omuzlamak' ifadesi de buradan geliyor olsa gerek. Herkesin sorumluluğunu kendi üzerinize almaktan vazgeçmek, duygularınızı biriktirmeye son verip etrafınızdaki insanlarla paylaşmak, kronik omuz ağrısının en büyük ilacı olacaktır.

4. Sırt ağrısı

4. Sırt ağrısı

Edinilen bulgular, kronik sırt ağrılarını tetikleyen en önemli sebebin duygusal destekten yoksunluk olduğunu gösteriyor. Yanınızda size destek olan birileri bulunmadığında, yeterince sevilmediğinizi hissettiğinizde, ya da belki siz, etrafınızdaki insanlardan sevginizi sakındığınızda sırtınıza büyük bir yük bindirmiş oluyorsunuz. Kronik sırt ağrısı, belki de uzun zamandır yalnız olanlar için bir ilişkiye başlama gerekliliğini vurgulayan bir uyarıdır...

5. Bel ağrısı

5. Bel ağrısı

Çalışmaya göre bel ağrısı, tıpkı sırt ağrısı gibi duygusal destekten yoksunluğa işaret ediyor olabileceği gibi, maddi konularda çok fazla kaygılandığınızın işareti de olabilir. Parayla ilgili kaygılardan kurtulmak ve hayatınızdaki meseleler için sevdiğiniz insanlardan yardım istemek kronik bel ağrısının duygusal olarak tedavi edilmesi anlamına geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dirsek ağrısı

6. Dirsek ağrısı

Ulaşılan sonuçlar, dirsek ağrısının hayatınızdaki değişime direndiğiniz anlamına geldiğini gösteriyor. Hayatın devamlı değiştiğini ve değişmek zorunda olduğunu kabul edip bu değişime ayak uydurmaya çalışmak, olayları akışına bırakmak bedeninizin bu bölgesinde oluşan ağrıların hafiflemesini ve zihninizin pamuk gibi olmasını sağlayacaktır.

7. El ağrısı

7. El ağrısı

Ellerimiz bizi dış dünyaya, insan ilişkilerine bağlayan organlardır. Araştırma sonuçları, kronik el ağrısının sebebinin, iletişim eksikliğinden ve insanlarla yeterince bağ kuramamaktan kaynaklandığını gösteriyor. Yeni arkadaşlar edinmek, hayata dahil olmak, sevdiklerinizle vakit geçirmek bu problemin çözümü yolunda atılabilecek en önemli adımdır.

8. Kalça ağrısı

8. Kalça ağrısı

Çalışmaya göre kalça ağrıları, hayatın getirdiği değişikliklerden korkmak ve kararsızlık gibi zihinsel ve duygusal problemlerden ileri geliyor. Seçim yapmak ve yaptığınız bu seçimler neticesinde hayatınızda değişiklikler yaratmak kimi zaman çok zor görünse de yaşamın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bizim için iyi olacağını düşündüğümüz seçimler yapmak ve o seçimlerin getirisi olan durumları kabul etmek kalça ağrılarını önlemede önemli rol oynuyor.

9. Diz ağrısı

9. Diz ağrısı

Araştırma sonuçları, büyük bir egoya sahip olmanın kronik diz ağrılarına sebep olabileceğini gösteriyor. İnsanlarla bir arada olmak, grup çalışmalarına katılmak, tevazu sahibi olmayı öğrenmek bu sıkıntının çözümü için en uygun yol. Neticede hepimiz insanız, hepimizi aynı böcekler yiyecek. Çok da şeyapmayalım yani...

10. Baldır ağrısı

10. Baldır ağrısı

Çalışmanın neticeleri, baldır ağrılarının birden çok sebepten kaynaklanabileceğini gösteriyor. Stres, duygusal gerginlikler, kıskançlık ve rekabet hisleri baldırlarımıza en çok zarar veren duygular arasında yer alıyor. Kısacası benlik saygısına sahip olmak ve kendimizi diğer insanlarla karşılaştırmaya, yarıştırmaya, onlara sahip olmaya çalışmaya son vermek baldır ağrılarının reçetesini oluşturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bilek ağrısı

11. Bilek ağrısı

Araştırmayı yürüten psikologlar, kronik bilek ağrılarının, insanın kendisini hayatın zevklerinden mahrum etmesi neticesinde oluştuğunu düşünüyor. Hayatı dolu dolu yaşamayı, gülmeyi, eğlenmeyi, sevişmeyi hak etmediğimize inanmak, bu zevkleri kendimize çok görmek vücudun bu bölgesinde yaşadığımız sıkıntıların başlıca sebebi. Yaşamımıza bir az renk katalım, hayatta güzel şeyler de var a dostlar...

12. Ayak ağrısı

12. Ayak ağrısı

Ulaşılan sonuçlar, deprese olmanın, sıkıntılara ve bunalımlara sürüklenmenin vücutta kendisini ayak ağrısı olarak açığa vurabileceğini kanıtlıyor. Negatif düşüncelerin ve karamsarlıkların benliğimizi ele geçirmesine göz yummak yerine hayatımıza yeni heyecanlar katmak, yeni hobiler edinmek, ya da ne yapınca mutlu hissediyorsak onu yapmak kronik ayak ağrılarının çözümünü oluşturuyor. 

Dr. Susan Babel, yayımladığı makalede şunları söylüyor:

'Bazen insan yaşadığı travmaların üstesinden geldiğini, travmatik olayları geçmişte bıraktığını düşünse bile bedenlerimiz çözülmemiş duygusal problemlere tepki olarak bazı rahatsızlıklar geliştirebiliyor. Fiziksel ağrı ve acılar hissettiğimiz zaman içimize, düşündüğümüz, tutunduğumuz ve bastırdığımız şeylere bakmamız gerekiyor. Bu ağrılar vücudunuzun, iyileştirilmesi gereken bir mesele olduğuna dair size yaptığı bir uyarıdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1030
245
200
145
74
59
53
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın