Görüş Bildir
Haberler
"Provokatif Unsurların Cizre'ye Sızmasına Karşı da Etkin Tedbirler Alındı"

"Provokatif Unsurların Cizre'ye Sızmasına Karşı da Etkin Tedbirler Alındı"

Batuhan
28.12.2014 - 09:31

Başbakan Davutoğlu, Cizre'de yaşanan olaylara dair, 'Devlet, her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da etkin tedbirler alındı' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cizre'de yaşanan olaylara dair, 'Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır' ifadelerini kullandı.

'Türkiye'nin özellikle sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir. Bu çerçevede bütün halkımıza sükunet tavsiye ediyorum' diyen Davutoğlu, 'Devlet, her yerde her türlü tedbiri almaya muktedirdir. Dün de yine olayı daha da tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre'ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmıştır. Kamuoyumuzun bunu yakından bilmesini isterim ki bu provokatörler, hem yakalanmış, bazıları da bu süreç içinde kontrol altına alınmışlardır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu açık şekilde göstermektedir' şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'(Cizre'de) Sadece devlete dönük bir provokasyon değil, değişik siyasi gruplar arasında da bir çatışma ortaya çıkarmak istediler. İkisine karşı da hazır olmak lazım. Olaylar, ilk aşamasındayken sosyal medya üzerinden ve diğer yayınlarla sanki 'Cizre'de kontrol kayboldu, Cizre'de tam bir kaos var' görüntüsüyle neredeyse bu provokasyonlara katkıda bulunmaya çalışan bazı unsurlara da dikkatinizi çekmek isterim. Bu unsurlar da Cizre olayları üzerinden özellikle bu paralel yapılanmanın hangi kanallarla bu olayları daha da abartarak toplumda huzursuzluk çıkarma çabaları içinde olduğunu da gözümüzden kaçmadı.'

'Türkiye Kudüs ve Mescid-i Aksa için elinden gelen gayreti gösterecek'

'Türkiye hem Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın korunması, hem Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi, hem de ulusal birlik hükümetinin sürdürülmesi konusunda elinden gelen gayreti gösterecek' dedi.

Ayrıntılar geliyor...

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/442018--dev...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0