Görüş Bildir
Haberler
Protez Kolla, Beyne Sinyal Gönderdiler

Protez Kolla, Beyne Sinyal Gönderdiler

Batuhan
14.09.2015 - 12:21

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Projeleri Ajansı ( DARPA ) kısa süre önce startını verdiği HAPTIX projesinin ilk meyvelerini toplamaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha çok robot teknolojileriyle ismini duymaya alıştığımız DARPA , HAPTIX projesi kapsamında duyusal geri bildirimi en üst düzeyde olan protezler üreteceğini vaad etmişti.

HAPTIX projesiyle felçlilere ve uzuvlarını kaybedenlere derman olmaya çalışan DARPA ’dan sevindirici haber sonunda geldi.

DARPA ’dan yapılan açıklamada HAPTIX projesi kapsamında üzerinde çalışılan protez kol ile beyine sinyal göndermeyi başardıkları ve ilk duyusal geri dönüşlerin alındığı belirtildi.

Protez kolun çalışma prensibine ilişkin bazı ufak ipuçları veren DARPA yetkilileri, protez kolun içerisinde bulunan basınca duyarlı tork motorları sayesinde, elin bir nesneyle temas ettiğinde beyine elektrik sinyalleri gönderebildiklerini belirttiler.

DARPA yetkilileri, projenin henüz çok başında olduklarının altını çizerek, beyne gönderilen sinyallerin anlamlandırılması konusunda bazı çalışmalar yürüttüklerini söylediler.

Eğer DARPA tarafından geliştirilen bu protez kollar hayata geçirilebilirse, uzuvlarını kaybeden birçok insan için yeni bir başlangıç fırsatı da doğacaktır.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0