Görüş Bildir
Haberler
Proteus, Amerika Deniz Komandolarının Yeni Süper Silahı mı?

Proteus, Amerika Deniz Komandolarının Yeni Süper Silahı mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Huntington Ingalls Underwater Solutions Grubu, Bluefin Robotics ve Batelle’in ortak eseri olan Proteus’la tanışın. Bu çift modlu araç birçok görev için içinde insan varken veya yokken kullanılabiliyor.

Uzun süredir kullanılan SDV boylarında olması ve benzer “ıslak” konfigürasyonu sayesinde , Proteus seçim yapmak durumunda kalmaksızın kuru havuzlu, güdümlü mermili olmasıyla hızlı saldırı yaparak hem içinde adam bulundurmadan  büyük bir batiskafı, hem de dalgıç taşıyan aracı taşıyabilecek.

Proteus, 3 buçuk ton ağırlığında ve büyük olasılıkla altıdan fazla tam donanımlı dalgıcı, aküsüne bağlı olarak 550 ila 1100 kilometre uzaktaki bir hedefe ulaştırabilir. Hızı 10 knota ulaşabilen denizaltının çok ışın demetli sonarı da bulunuyor.

Geçmişte SDV’nin yerine başka bir denizaltı kullanma girişimleri başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Bu sefer Proteus’un hem yeni özellikleri hem de düşük risk taşımasıyla SDV’nin yerine geçebileceği düşünülüyor. Proteus, SEAL yüzücülerinin teslim aracı ile aynı lojistik izleri kullanırken işlemleri yürütmede de çığır açıyor. Deniz tabanına ekipman yerleştirme, mayın tespiti, denizde altyapı incelemesi, dalgıçların takibi ve nakledilmesi gibi birçok görevde kullanılabilen Proteus, aynı zamanda daha zeki ve daha uyumlu bir yapıya sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk defa 2012 yılında suya giren 26 feet boyundaki denizaltının 10-12 milyon dolarlık bedeline değip değmediği ise merak konusu.

Kaynak: http://foxtrotalpha.jalopnik.com/is-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın