Görüş Bildir
Haberler
Protein Tozu , Faydaları , Zararları Nedir?

Protein Tozu , Faydaları , Zararları Nedir?

Nurşah Yiğit
09.06.2014 - 21:30 Son Güncelleme: 09.06.2014 - 22:35

Protein Tozu , Faydaları , Zararları Nedir?

Protein tozu şöyledir böyledir bir dünya laf edilir durur bununla ilgili gerek salonlar da gerek arkadaş muhabbetlerinde laf dönerde döner.”Kullanma aman çok zararlı” , “Baba kullan yoksa olmaz bu iş” ve nice laflar vardırda doğru düzgün kimsenin bilgisi yoktur.

Daha önce Protein tozu görmemişler bile bi dünya laf eder bu konuda.Bende zamanında sizin gibi çokca araştırdım, çokca düşündüm ,deneyimlerimi ve sizin gibi bende sorduğum sorulara bulduğum cevapları burada yazacağım.

Konuya girmeden önce şunu belirtim bu makale Protein Tozunu övmek için olmadığı gibi yerden yere vurmak içinde değildir.Yazıyı detaylı bir şekilde yazmaya gayret gösterip mümkün olduğunca anlaşılır bir dilde yazacağım.

Protein Nedir?

Vücudumuzun temel yapı taşı olan Amino Asitler birleşerek proteinleri , proteinler birleşerek (evet sadece proteinler değil biliyorum) hücreleri , hücreler birleşerek dokuları,dokular birleşerek orgran ve kas gruplarını oluşturur.Protein her canlı organizma da (virüslerde RNA olarak bile) bulunur.Ama tabi bu her canlıda protein grubuda oranıda aynı olacak değildir.Burada çıkaracağımız sonuç kas kütlesi için proteinin önemi

Protein Nelerde Vardır?

Protein için genelde ülkemiz de ; kırmızı et , tavuk eti , balık , yumurta , süt ve süt ürünleri , soya ,mercimek vb. bir çok gıda kullanılır.Ama bizim için en yararlı olanlar tabi ki de et ve süt ürünleridir.Besin değerleri listesi için

Ne kadar Protein Alınmalı?

Bunun net bir cevabı yoktur.Diyet uygulaması gerekenler veya bir sağlık sorunu olmayanlar için ağırlığının 1,5 veya 2 katı gram kadar alınması uygundur.Örnek : 70 kilo bir insan düşünelim 70 kiloyu gram olarak düşünün.70×1,5=105 ,70*2=140 yani bu insanın gün içinde ortalama 105 ile 140 gr arası protein alması uygundur.

Bu Besinlerde Protein Var Madem Neden Protein Tozu Kullanayım?

Doğru bu besinlerde protein var ama sadece protein de yok.Örneğin 100 gr dana etinde ortalama 20 gr protein içerir peki geriye kalan 80 gr?Onlarda bize yağ ve karbonhidrat olarak geliyor.Bu da bize yüksek bi kalori verip sağlığımız için teklikeli olmasına sebep olur.Üstüne ülkemizde ki fiyatları göz önünde bulundurursak bu besinleri alıp tüketmekte o kadar kolay değil.

Protein Tozu Nedir?

Protein tozları genelde peynir altı ve yoğurt sularını yüksek teknolojilerle proteince yüksek ve kolay kana karışarak hızlıca kas hücrelerini beslemelerini sağlayan bir yapıdır.Adı üstünde toz şeklindedir.Peynir altı suyu diye pek korkmayın aromalı yapılır ; çikolata , muz , çilek vb.Bazı markalar soya proteini de kullanırlar ama soya erkeklerde östrojen salgısını da arttırdığı yönünde yazılar okumuştum.

Protein Tozu Zararlı Ama?

Sigara ve alkol tüketiyorsanız bence protein tozunun zararlarında bahsetmek komik olacaktır.Protein tozu hakkında bütün dünyanın elinde yeterince bilgi var , yeterince araştırma yapıldı ülkemize nazaran dolayısıyla bundan sonra şahsa kalır.

Protein Tozu Çeşitleri Var Mı?

Evet hatta baya var.Teknoloji geliştikçe bir çok yeni yapıda ve kalite de protein tozları ortaya çıkmaktadır.Örnek verirsek ; bazıları Karbonhidratla desteklenin hacim arttırma gibi özelliklere sahiptir.Bazıları yüksek protein değerlerine sahip olup kasların içini doldur gibi özelliklere sahiptir.Tür olarak verelim örnek ; Whey Proteinler içinde bir çok amino asit olduğundan çok tercih edilen bir proteindir.Bir çok amino asit olduğundan bir çok kas grubuna uygundur.

Protein Tozunu Kimler Kullanmalıdır?

“Kilo almak isteyenler” ,”Çabuk gelişmek isteyenler” arkadaşlar hiç biri değil.Siz eğer bir diyet programı hazırlamadıysanız ve gerekli antremanları yapmıyorsanız kullansanızda bir fayda etmez zaten.O yüzden bu şu kişiler kullanmalı bu kişiler kullanmamalı demek saçmadır.

Protein Tozu Nasıl Kullanılır?

Aldığınız marka protein tozunda gerekli açıklamalar vardır genelde.1 ve 2 ölçek diye yazar.Ama bu kişiden kişiye de değişebilir tabi.Bunu suyla veya yağsız sütle iyice çalkalayın.Toz iyice suya karışsın ve tek seferde için.Genel olarak yazmak gerekirse bana göre en iyisi 1 ay kullanıp 1 ay vücudu dinlendirmektir.Böylece vücut daha çok protein sentezi yapmaya da yöneltilir.

Ne Zaman Kullanmalıyım?

Bu sorununda cevabı diyet programınızda belli oluyor.Uzman bir kişi tarafından hazırlanan diyet programınız (devlet hastanelerinde de yapılabilir bu) sayesinde bunu antremandan önce mi sonra mı yatmadan mı artık ne zaman olacağı söylenir.İlla cevap istiyorsanız bir ölçeğin yarısını antremandan yarım saat önce geri kalan yarısınıda antremandan sonra hemen için.

Hangi Marka Alınmalı?

Bu da kişini genetiği ile alakalı bi durum bi marka kimisine iyi gelir kimisinde bir etki yaratmaz.Bunun en iyi çözümü denemektir.

Bu yazıda okuduklarınız tamamiyle şahsi görüşüm ve deneyimlerim.Kimseye kullan kullanma demiyorum bu yazıda sadece zamanında kendimin çokca araştırdığı başlıkları tek bir konuda birleştirip kendi görüşlerimi paylaştım sizlerle.

Bolca sağlıklı günler

Kaynak: http://yigitce.com/2014/03/10/protein...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
29
22
13
13
10
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökhan Demirbaş

Bu konu hakkında sürekli bir sürü yorum var. Anlatamınız gayet net ve açıklayıcı olmuş, tek yapılması gereken bilinçli kullanım. Bazı siteler ürünleri direk... Devamını Gör