Görüş Bildir
Haberler
Project Volta ile Android Cihazınızın Pil Ömrünü Uzatın

Project Volta ile Android Cihazınızın Pil Ömrünü Uzatın

Teknolopi
14.07.2014 - 23:28 Son Güncelleme: 14.07.2014 - 23:40

Project Volta ile Android Cihazınızın Pil Ömrünü Uzatın

Şimdiye kadar çıkan tüm Android sürümlerinde pil sorununa çözüm getiremeyen Google artık ciddi adımlar atmaya başladı ve Android 4.5 sürümünde Project Volta ile yaklaşık olarak %36 tasarruf vaad ediyor.

Android L’nin beta sürümü ile yapılan testlerde Google’ın bu konuda oldukça başarılı olduğu görülüyor.  Aynı cihaz üzerinde, Android 4.4.4 Kit Kat ile Android L sürümü ile yapılan testlerde Android L’nin 345 dakika olan pil ömrünü (Kit Kat’ta) yüzde 36’lı artışla 471 dakikaya çıkardığı gözlemlenmiş. Testler sırasında cihazın ekranlarının sürekli açık olduğunu WiFi üzerinden İnternet’e bağlı olduklarını ve her 15 sn bir İnternet sayfalarının yenilendiğini belirtelim.

Peki bu  Project Volta ile pil ömrünün nasıl bu kadar başarılı bir şekilde artıyor? Cihazın iki saniyelik uyandırmanın bekleme süresinden iki dakika çaldığını fark eden Google bu sorun için çeşitli çözümler üretti. Bu çözümlerden birisi de JobScheuder isimli uygulama. Bu uygulama, veri taleplerini aynı yerlere topluyor ve gereksiz kullanıma son veriyor.

Kaynak: http://teknolopi.com/project-volta-il...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın