Görüş Bildir
Haberler
‘Her Şehide Karşılık Bir HDP Milletvekili İndirilmeli’ Diyen Profesöre Soruşturma

‘Her Şehide Karşılık Bir HDP Milletvekili İndirilmeli’ Diyen Profesöre Soruşturma

Ulaş
11.08.2015 - 00:14 Son Güncelleme: 11.08.2015 - 15:22

Arel Üniversitesi yönetimi, HDP’li vekillere yönelik şiddet çağrısında bulunan Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli akademisyen Ahmet Atilla Şentürk hakkında soruşturma açıldığını ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar Şentürk'ün uzaklaştırılmasına karar verildiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Şentürk, Facebook hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” demişti.

'İndirme kelimesi milletvekilliğini düşürmek anlamına da geliyor'

Hürriyet'e açıklama yapan Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk, bu konuda fazla konuşmak istemediği belirterek şunları söyledi:

“Nasıl anlaşılırsa öyle yorumlansın. Yani indirmek aynı zamanda biliyorsunuz milletvekilliğini düşürmek demektir. Bu Türkçe’nin çok açık bir ifadesi. Fazla bir önemi yok, konuşmak istemiyorum. İndirme fiilinin ne anlama geldiğini Türkçe’de açıklarsınız. İndirme kelimesi milletvekilliğini düşürmek anlamına da geliyor” dedi. 

Üniversite: Uzaklaştırıldı

Arel Üniversitesi’nin Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün sözleri ile ilgili açıklama yaptı.

Üniversiteden yapılan açıklamada 'Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk'ün 10.08.2015 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama nedeniyle hakkında disiplin soruşturması açılmış ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar üniversitemizden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir' denildi.

HDP'den suç duyurusu

HDP’nin Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Prof. Dr. Ahmet Atilla Şentürk hakkında, 'Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli' ifadeleri nedeniyle ve “tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, “şüpheli” olarak anılan Şentürk’ün, facebook hesabından “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” şeklinde paylaşımda bulunduğu hatırlatılarak, bu paylaşımından sonra kendisine gelen yorumlara da tehdit ve hakaretlerle karşılık verdiği belirtildi.

Dilekçede, “Şüpheli Ahmet Atilla Şentürk, AREL üniversitesinde ‘profesör’ unvanı ile görev yapmaktadır. Eğitimci sıfatıyla birleşmeyen bu ırkçı ve insanlık dışı söylemin ‘Prof’ unvanlı bir akademisyenden gelmiş olması suçun nevini daha da ağırlaştırmaktadır” denildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0