Görüş Bildir
Haberler
Prof. Mehmet Fatih Altan 'İstanbul Depreminin Ayak Seslerini Duyuyorum' Dedi: 200 Bin İnsan Hayatını Kaybedebilir

Prof. Mehmet Fatih Altan 'İstanbul Depreminin Ayak Seslerini Duyuyorum' Dedi: 200 Bin İnsan Hayatını Kaybedebilir

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 21’inci yıldönümünde açıklamalar yapan inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, büyük depremlerin olacağını hızlıca önlem almak gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Altan, “Olası İstanbul depreminin ayak seslerini duyuyorum ama biz hazır değiliz. 7.5 büyüklüğünde beklediğimiz depremde 200 bin insanın hayatını kaybedeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) Müdürü ve inşaat mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 21’inci yıldönümünde, deprem riskine ilişkin alınması gereken önlemleri sıralayarak, inşaat mühendislerinin yapılarda dikkat etmesi gerekenleri anlattı. Prof. Dr. Altan, beklenen İstanbul depremi için “Şimdi bile olabilir, zaman bitti. Önlemleri hızla almak gerekiyor” yorumunda bulundu.

'21 yıl geçti ama hala hazırlıklı değiliz'

'21 yıl geçti ama hala hazırlıklı değiliz'

17 Ağustos Marmara Depremi’nin üzerinden 21 yıl geçtiğini söyleyen İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, “Büyük depremler her zaman olmaz ama Kuzey Anadolu Fay Hattı, Türkiye için önemli bir fay hattıdır. Bu hat üzerinde doğudan batıya kayarak belli zamanlarda büyük depremler olmuştur, olmaya da devam edecektir. Şu anda kayma batıya doğru devam ediyor. Büyük İstanbul depremini bekliyoruz, 21 yıl geçti ama hala hazırlıklı değiliz. Yeterli hazırlıkları yapmadık, zaman azaldı. Artık İstanbul depreminin ayak seslerini duyuyorum. Bir an önce depremi afet olmaktan çıkarmalıyız. Deprem sel, heyelan gibi doğa olayıdır. Ciddi önlemler alırsak afet olmaktan çıkarırız” diye konuştu.

'2000 yılı öncesi binalar depreme dayanıksız'

'İstanbul depreminden 25 milyondan fazla insan etkilenecek'

'İstanbul depreminden 25 milyondan fazla insan etkilenecek'

Kocaeli depreminde nüfus yoğunluğunun azlığına vurgu yapan Prof. Dr. Altan, “Ona rağmen aylarca toparlanamadık. Şu anda devletin imkanları çok iyi fakat can ve mal kaybının Kocaeli depremine göre 10 kat daha fazla olacağı bir depremle karşı karşıyayız. O depremde 20 bine yakın insan hayatını kaybetti olası İstanbul depreminde 200 bin insan hayatını kaybedebilir. İstanbul’un nüfus yoğunluğu Kocaeli’ye göre çok fazla. İstanbul’daki yapıların yüzde 85’i depreme dayanıksız. 2000 yılı öncesi 800 bin, 1980 öncesi ise 300 bin civarında yapı stoku var. İstanbul depreminden çevre iller ve o illerde yaşayan toplamda 25 milyon insan da etkilenecek. 7.5 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz, bazı yapılar 8 şiddetinde de etkilenecektir” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
82
29
10
8
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Vedat Kaplan

ayder yaylasındaki otapark daha önemli be abicim.

Pickle Rick

Müdür bunu bana söylemen panik yaratmaktan başka işe yaramıyor. Bireysel olarak ne yapabilirim. Devletin duruma el koyması gerekir.

Pamir Kamran

istanbulun görüntüsünü görünce özellikle aerial view şeklinde insanın midesi bulanıyor bu kadar mı düzensiz mimariden yoksun iğrenç bir yer olabilir ama uyga... Devamını Gör