Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Melih Bulu: 'Kılıçdaroğlu da SSK’ya Atanmıştı, O Neden İstifa Etmedi?

etiket Prof. Dr. Melih Bulu: 'Kılıçdaroğlu da SSK’ya Atanmıştı, O Neden İstifa Etmedi?

Batuhan
03.02.2021 - 09:22

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu, yaşanan olaylar ve istifa çağrıları hakkında konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasının ardından olaylar devam ediyor. Üniversitedeki eylemler sürerken, İstanbul ve Ankara'da da protestolar oldu, gözaltılar yaşandı. Prof. Dr. Melih Bulu, yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Bulu, 'İstifa etmeyi asla düşünmüyorum' ifadelerini kullandı.

LGBT açıklaması

LGBT açıklaması

Bulu'nun açıklamaları şöyle:

'(LGBT kulüp üyeliklerinin sonlandırılması) Burada LGBT kimliği hedef alınıyor gibi bir yaklaşım yok, Boğaziçi kurumsal olarak her kimliğe saygılıdır. Benim LGBT bireylere yönelik asla bir tepkim söz konusu değil. Ben de LGBT bireylerin haklarını ve özgürlüklerini savunan bir insanım. Ancak bu üniversitede kulüpleşmek için önce aday kulüp statüsü alınıyor siz de biliyorsunuzdur, 2 senelik bir izleme süresi oluyor. LGBT aday kulüptü, henüz kulüpleşmemişti. Açıkçası süre aşımı vardı, bizden önceki yönetim işi uzatmış, 6 ay kadar önce dolmuş süre. Bu infiale yol açan serginin materyalleri LGBT kulüp odasından çıkınca, bir de üzerine PKK ile ilgili bir materyel de yine aynı odada bulununca kulüp adaylığı iptal edildi. Öğrenciler bunun üzerine rektörlük binasını ablukaya aldılar.'

İstifa edecek mi?

İstifa edecek mi?

Yazısında, Melih Bulu'ya istifayı düşünüp düşünmediğini sorduğunu söyleyen Alçı, Bulu'nun 'Asla istifayı düşünmüyorum. Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak' yanıtını verdiğini aktardı.

"Kılıçdaroğlu da atandı, ona da itiraz edenler vardı o neden istifa etmedi?"

"Kılıçdaroğlu da atandı, ona da itiraz edenler vardı o neden istifa etmedi?"

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, KRT TV ekranlarında yayınlanan 'Şimdiki Zaman' programında gazeteci Barış Yarkadaş da, Bulu’nun kendisine yaptığı bazı açıklamaları paylaştı.

Bir arkadaşı aracılığı ile Bulu'ya ulaştığını ifade eden Barış Yarkadaş, arkadaşının kendisi adına yönelttiği sorulara Bulu’nun yanıtlarını şöyle anlattı:

'Melih Bulu'nun bir arkadaşı 'Öğrencilerle görüşün, bu mesele çok büyüdü' demiş ancak Melih Bulu, 'Ben bir daha öğrencilerle görüşmem, o hatayı bir kere yaptım bir daha yapmam. Eğer öğrencilerin yanına inersem bana dokunurlar, bana dokunmak devlete dokunmaktır' cevabını vermiş.

Bulu 'Sosyal medyada yazıldığı gibi kendime yardımcı atayamıyorum değil, bir yardımcı atadım ancak kapısına 'Senin hiç utanman yok mu?' yazmışlar' demiş. 'Eğer dün üniversiteye polis gelmeseydi öğrenciler beni rehin alabilirdi, polisi o yüzden çağırmak zorunda kaldık' diyerek 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna şu yanıtı vermiş:

'Ben görevimin başındayım, çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim. Ben bir bürokratım, beni cumhurbaşkanı atadı. Benim hedefim bu okulu ilk 100'e sokmak, Sayın Kılıçdaroğlu da (bürokrat olarak) atandı, ona da itiraz edenler vardı o neden istifa etmedi?’”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
444
338
59
47
21
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu açıklamayı Nagehan Alçı'ya yapması bile kişiliği hakkında önemli bir detay veriyor bize.

nrettnbayar1

Bu kadar karmaşa benden dolayı çıktı deyip büyüklük yapıp istifa etsen herkes saygıyla selamlayacak, ama gel gör ki makam uğruna memleketi yakmayı göze alıyo... Devamını Gör

Kunti kunti

Emri alıyor tabi agababasindan