Görüş Bildir
Haberler
Premier Lig'de Müthiş Maç!

Premier Lig'de Müthiş Maç!

Fatih
30.08.2014 - 21:32

Premier Lig'de Müthiş Maç!

Gollerin sel olup aktığı karşılaşmada Jose Mourinho'nun ekibi, Roberto Martinez'in öğrencilerini deplasmanda devirmeyi başardı.

Premier Lig’in 3. hafta mücadelesinde Everton, Chelsea’yi konuk etti. Gollerin havada uçuştuğu karşılaşmanın kazananı 6-3′lük skorla konuk ekip oldu.

Jose Mourinho karşılaşmaya Ramires ve Willian gibi isimleri ilk 11′de oynatarak başlarken, Everton’da ise Chelsea’den transfer edilen Lukaku ileri uçtaki yerini aldı.

ŞOK BAŞLANGIÇ

Karşılaşma fırtına gibi başladı. Chelsea henüz ilk 3 dakika içerisinde iki farklı üstünlük yakaladı ve ev sahibi ekip taraftarlarını adeta şok etti.

37- saniyede Fabregas’ın ara pasında savunma arkasına sarkan Diego Costa Howard’ı mağlup ederek takımını 1-0′lık üstünlüğe taşıyan golü attı. Everton bu golün şokunu atlatamadan, 3. dakikada kalesinde ikinci golü de gördü. Bu defa Ramires’in asistinde Ivanovic karşı karşıya durumda hata yapmarak skoru 2-0′a getirdi.

Maçın henüz başında iki farklı geriye düşen Everton, 10. dakikadan itibaren toparlanmaya başladı. 16. dakikada köşe vuruşundan gelen ortaya Lukaku’nun şutunda seken topu Distin ağlara gönderdi ama yan hakem ofsayt gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

21′de Everton sağ kanattan etkili geldi. Coleman’ın ceza sahasına girdikten sonra çıkardığı topa Naismith sert vurdu, top savunmanın ayağından sekerek ceza sahası dışına yöneldi. Ev sahibi aradığı golü ise ilk yarının son dakikasında buldu. 45′te organize gelişen atakta sağ kanada gelen topa gelişine müthiş bir orta yapan Coleman, Mirallas’ı buldu. Mirallas harika bir kafa vuruşuyla kaleciyi avladı ve skoru 2-1 yaptı.

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

GOLLER YAĞMUR OLDU!

Karşılaşmanın ikinci yarısında Everton skoru eşitliemek adına rakibi üzerinde baskı kurdu. Bir noktadan sonra karşılıklı gol yarışına dönen maçta çizgiyi önde geçen ise konuk ekip oldu.

67- dakikada Everton baskısını kıran Chelsea’de Hazard klas hareketlerle ceza sahası sol dip çizgiye indikten sonra ortasını yaptı, Coleman müdahale etmek isterken topu kendi ağlarına yolladı ve durum 3-1 oldu.

Everton bu gole 69′da cevap verdi. McGeady’nin pasında soldan ceza sahasına giren Naismith uzak köşeye güzel bir şut atarak ağları sarstı ve skoru 3-2′ye getiren golü attı.

74′te ceza sahası dışında topla buluşan Matic, sol ayağıyla kendisine şut açısı yarattı ve Howard’ın solundan direk dibine güzel bir şut yollayarak skoru 4-2 yapan golü attı.

76′da Everton sol kanattan Baines’in kullandığı serbest vuruşta Eto’o'nun kafa vuruşuyla skoru 4-3′e getirdi ve bir kez daha gole anında karşılık vererek skoru 4-3′e getirdi.

Ama Chelsea bu gole de yanıt verdi. 77′de Hazard’ın geliştirdiği atakta sağdan ceza sahasına giren Ramires uzak köşeyi buldu ve skoru 5-3 yaptı.

90- dakikada Besic’in top kaybını iyi değerlendiren Chelsea’de Diego Costa ceza sahası sol çaprazından klas bir gol atarak maçın skorunu belirledi. 6-3′lük skorla kazanan Chelsea, ligde 3′te 3 yapmış oldu.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/08/30/premier...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın