Görüş Bildir
Haberler
Potanın Perileri Şampiyon!

Potanın Perileri Şampiyon!

Fatih
24.08.2014 - 21:06
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Zafer' Türkiye'nin!

A Milli Kadın Takımımız, Zafer Kupası'nın son maçında Avustralya ile karşı karşıya geldi. Turnuvanın ilk iki gününde sırasıyla Brezilya ve Kanada’yı geçen A Milliler, Avustralya’yı da uzatma sonucunda 84-80 mağlup ederek Zafer Kupası’nda şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarını Işıl Alben'in basket faulüyle bulan Türkiye, Nevriye Yılmaz'ın üç sayılık isabetiyle ilk üç buçuk dakikayı 10-8 üstün geçti. Avustralya Marianna Tolo'nun beş sayısıyla 12-18 öne geçince, ilk çeyreğin bitimine dört dakika kala başantrenörümüz Ceyhun Yıldızoğlu mola aldı. Moladan sonra Şaziye İvegin Üner ve Tuğba Palazoğlu ile sayılar bulan A Milliler, ilk çeyreği 17-23 geride tamamladı.

Takımımız ikinci çeyreğe Tuğba'nın üç sayılık isabetiyle başladı. Savunmada oldukça gayretli görünen A Milli Kadın Takımımız, üç dakikanın sonunda yine Tuğba'nın hızlı hücum sonrası bulduğu üçlükle skoru 25-27'ye getirince Avustralya başantrenörü Brendan Joyce molayı aldı. Baskılı savunmasıyla kazandığı topları hücumda sayıya çeviremeyen Türkiye, devrede son dört dakikaya yedi sayı geride girdi (26-33). Nevriye Yılmaz'ın süre biterken attığı turnike ile soyunma odasına 34-39 Avustralya üstünlüğüyle gidildi.

Avustralya takımından Rachel Jarry 13 sayıyla ilk yarının en skorer ismi olurken; Tuğba Palazoğlu ve Nevriye Yılmaz, takımımız adına 10'ar sayı kaydetti.

İkinci yarının ilk dakikalarında iki takım da skor bulmakta zorlanırken, Cansu Köksal'ın hızlı hücumla kaydettiği sayılar dört dakika geride kalırken farkı bire indirdi (40-41). Sonraki hücumumuzda Işıl'ın turnikesi takımımızı öne geçirdi (42-41). Avustralya 11-0'lık seri yakalayarak skor üstünlüğünü yeniden eline aldı (42-52). Nevriye'nin basketiyle toparlanan Türkiye, Şaziye'nin üç sayısıyla farkı yediye indirdi (47-54). Son çeyreğe Avustralya'nın 47-58'lik üstünlüğüyle girildi.

Dördüncü çeyreğin başında Nevriye Yılmaz ve Birsel Vardarlı ile sayılar bulan A Milli Kadın Takımımız üç dakika sonunda farkı beşe indirdi (56-61). Sonraki dört dakikalık bölüm skor anlamında kısır geçti. Işıl'ın serbest atışlarından sonra Birsel ve Nevriye ile 30 saniyede yedi sayı bulan Türkiye, bitime 2.36 kala tekrar öne geçti (66-65). Avustralyalı Leilani Mitchell'ın üç sayılık basketi son dakikaya girilirken skora 70-70 eşitlik getirdi. A Milliler, son dakikada üç hücum şansını da değerlendiremeyince karşılaşmanın normal süresi 70-70 sona erdi.

Leilani Mitchell'ın iki üç sayılık isabeti, Avustralya'yı son üç dakikaya girilirken 74-76 öne geçirdi. Birsel'in basketi bitime 1.28 kala skora bir kez daha denge getirdi (78-78). Dört dakika 80-80'lik eşitlikle geride kaldı. Nevriye'nin basket faulden bulduğu sayılarla takımımız son 14.7 saniyeye 83-80 önde girdi. Avustralya'nın taktik faulü sonrasında fark dörde çıktı ve Türkiye karşılaşmayı 84-80 kazanarak Zafer Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

Sabah

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/Spor/Futbol/2...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0