Görüş Bildir
Haberler
Post-Apokaliptik Roman "Silo" Türkçe Olarak Çıktı!

Post-Apokaliptik Roman "Silo" Türkçe Olarak Çıktı!

FRPNET
17.03.2014 - 08:45 Son Güncelleme: 17.03.2014 - 12:31

Post-Apokaliptik Roman "Silo" Türkçe Olarak Çıktı!

Yazar Hugh Howey’nin yazdığı Silo kitabı, Türkçe olarak yayınlandı.

Wool serisinin ilk kitabı olan Silo, Monokl Yayınları logosuyla raflardaki yerini aldı.

Post-apokaliptik bir dünyada geçen Silo, ilk olarak bir kısa roman olarak dijital ortamda satışa çıktı. Hikayenin çok sevilmesi ve iyi bir satış yakalaması sonrasında yazar, hikayeyi derinleştirerek roman haline getirmeye karar verdi. Hatta kitap o kadar popüler oldu ki; 20th Century Fox kitabın film haklarını satın aldı. Yönetmen Ridley Scott ve Steve Zaillian ise filmin yönetmenliğini yapmak için sıraya girdiler.

Kitap aynı zamanda Goodreads kullanıcıları tarafından 2012 Yılının En İyi Bilimkurgu Kitabı oylamasında ikinci sırada yer aldı.

Distopya türündeki kitabın tanıtım metni şu şekilde;

Diri diri gömüldüler,

Ama ölmediler,

Bazılarına yetmedi bağışlanan hayatları,

Çünkü yalanlarla kaplı bir hayatı yaşamaktansa,

Gerçekler uğruna ölmeyi seçtiler.

Yakın bir gelecekte, yeryüzü zehirli gazlardan yaşanmaz hâldedir. İnsanlar dünyanın hayli sınırlı bir bölümünü, yaşadıkları çok katlı yeraltı silosunun en üst katındaki ekranlardan seyretmektedirler. Yasalar gereği bu tek görüntüyle yetinip yeryüzü hakkında hiçbir meraka kapılmaksızın yeraltına gömülü olarak, âdeta kapana kısılmış hâlde yaşamlarını sürdürürler. Zaten silodaki hayat da ancak sorgusuz ve sualsiz yaşandığında katlanılabilirdir.

Ama bir de yaşadıkları hayatın gerçekliğinden şüphe duyup dışarısı hakkında sorgulamalar yapanlar vardır ki onlar bir daha asla uyanamayacakları bir kâbusun ortasında bulurlar kendilerini.

520 sayfalık kitabın çevirisi Gökhan Sarı ve Rasim Emirosmanoğlu’na ait. Kitap piyasaya çıktı. Eğer Fallout tarzında post-apokaliptik atmosferi veya distopik bilimkurgu türünü seviyorsanız Silo mutlaka okumanız gereken bir kitap.

Şimdiden iyi okumalar!

Kaynak: http://frpnet.net/edebiyat-haberleri/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın