Görüş Bildir
Haberler
Portekiz Son Nefeste Turnuvaya Tutundu

Portekiz Son Nefeste Turnuvaya Tutundu

Fatih
23.06.2014 - 00:09

Portekiz Son Nefeste Turnuvaya Tutundu

2014 Brezilya Dünya Kupası G Grubu'nda oynanan ABD - Portekiz karşılaşması müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Birçok gol pozisyonun yaşandığı maçta iki taraf puanları attıkları 2'şer golle paylaştı.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf Portekiz oldu. Henüz 5. dakikada rakip kaleye yüklenen Avrupa temsilcisi, sol kanattan yaptığı ortada ABD savunmasının topu sektirmesiyle Nani'nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Ancak bu dakikadan sonra oyunda dengeler bir anda değişti.

ABD, golü yedikten sonra Portekiz kalesini adeta abluka altına aldı. Sürekli uzaktan şutlarla şansını deneyen ABD, Portekiz kalesinde ciddi tehlikeler oluşturmay başladı. Ayrıca Sağ kanattan Johnson'ın etkili bindirmeleri orta Bradley'nin etkili şutları ve Dempsey'nin Portekiz savunmasına yaşattığı sıkıntılı anlar da ilk yarıda göze çarpan diğer unsurlar olarak ön plana çıktı.

Ayrıca Portekiz'de ilk yarıda Postiga sakatlanarak yerini Eder'e bıraktı. Bu değişiklik Portekiz'e pek yaramadı. Hücumde etkinliğini yitiren Avrupa temsilcisinin ilk yarının son dakikalarında bir topu da direkten döndü.

İkinci yarıda da etkili oynayan taraf yine ABD oldu. Amerikalı oyuncular ikinci yarının başlamasıyla birlikte rakip kalede gol aramaya başladılar. Beraberlik golü ABD adına gecikmedi. Eski Beşiktaşlı Jermaine Jones ceza sahası dışından muhteşem bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu topu kaleci Beto sadece izlemekle yetindi. Portekiz golden sonra rakip kalede kısa bir baskı kursa da oyunu karşı yarı sahaya yıkmayı başaramadı. Maçın beraberlikle biteceği düşünülürken bu kez sahneye ABD'de Dempsey çıktı. Zusi'nin kendisine yaptığı asisti değerlendiren Amerikalı oyuncu topu boş kaleye gönderdi.

Herkes her şeyin bittiğini düşünürken, oyuna sonradan giren Varela, 90+5'te Ronaldo'nun sağ kanattan yaptığı nefis ortada harika bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

[GOL] 90' Silvestre Varela

[GOL] 81' Clint Dempsey

[GOL] 64' Jermaine Jones

[GOL] 6' Nani

Anket | Sizce Maç Sonucu Ne Olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google'dan Ronaldo'ya göndermeli doodle

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD - Portekiz Maçına Doğru

Kupaya şok başlangıç yapan Portekiz ile ilk maçını kazanan ABD karşı karşıya geliyor.

Dünya Kupası G Grubu’nda Amerika Birleşik Devletleri ile Portekiz karşı karşıya geliyor.

Arena da Amazonia’da oynanan mücadeleyi Arjantinli hakem Nestor Pitana yönetiyor.

Kupaya Almanya karşısındaki 4-0′lık hezimetle başlayan Portekiz için bu maç ‘ya tamam ya devam’ demek! İlk maçta Gana’yı 2-1 mağlup eden ABD, Portekiz’i de yenerse adını 2. tura yazdıracak.

Grupta Almanya 4 puanla lider durumda bulurken, Gana 1 puana sahip.

Mücadelede ilk 11′ler şöyle;

  • ABD: Howard, Bradley, Besler, Beasley, Dempsey, Bedoya, Jones, Beckerman, Zusi, Cameron, Johnson

  • Portekiz: Beto, Pereira, Bruno Alves, Costa, Veloso, Moutinho, Meireles, Nani, A. Almeida, Ronaldo, Postiga

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/06/22/abd-por...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0