Görüş Bildir
Haberler
Popüler Yorum Servisi Disqus, Sponsorlu Yorumları Devreye Aldı

Popüler Yorum Servisi Disqus, Sponsorlu Yorumları Devreye Aldı

Onedio Medya
04.11.2014 - 10:17 Son Güncelleme: 04.11.2014 - 10:26

Küresel olarak en büyük yorum servislerinden bir tanesi olan Disqus, geçtiğimiz Nisan ayından bu yana yeni reklam modelleri deniyordu.

Şirket Nisan ayında pilot olarak devreye aldığı yeni gelir modellerinden bir tanesi olan sponsorlu yorumları resmi olarak devreye aldığını dün itibariyle duyurdu.

Disqus’ın reklamverenler için yayınladığı bir özellik olan sponsorlu yorumlar ile reklamverenlerin hergün 3 milyon farklı siteye ulaşabilecekleri öncelikli olarak belirtilmiş. Disqus ekibinin aktardığı bilgilere göre yaklaşık olarak 8 aydır deneme aşamasında olan servis akıllı bir algoritmayla çalışıyor ve reklamverenin yönettiği panelden belirletiği anahtar kelimeler ve filtreleri göz önünde bulundurarak Disqus’ın yer aldığı ilgili sitelerde sponsorlu yorum olarak çıkmasını sağlıyor. Bununla birlikte sponsorlu yorum içerisinde görsel, video gibi medya türleri destekleniyor.

Disqus’ın üzerinde durduğu bir başka noktada reklamverenlerin üç bin farklı başlık altında istediklerini filtreleyerek ve daha da özelleştirerek sponsorlu yorum modelindeki reklamlarını yayınlayabilecek olmaları. Xaxis ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği reklam modelinde Disqus reklamverenlerden özellikle 2 tane geri dönüş aldığını belirtmiş. Bunlardan birincisi marka güvenliği ikincisi ise kullanıcıların sponsorlu yorumlara bıraktıkları kendi yorumları.

Marka güvenliğini ve spam yorumları belirlediği özel 2.500 anahtar kelime ile büyük ölçüde önlediğini söyleyen Disqus bununla birlikte normal yorum olarak ya da sponsorlu yorumun altında markayı zedeleyici yorumları otomatik olarak engellemekle birlikte bunu kontrol ediyor. Ayrıca markalara yorumları düzenleme ve kontrol etme imkanını belli sınırlar dahilinde veriyor. Yeni sponsorlu yorumlar ile şirketin gelirini ne kadar arttıracağınız ve modelin yayıncılar tarafından ne kadar kabul edileceğini hep birlikte göreceğiz.

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/11/04/disqus...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0