Görüş Bildir
Haberler
Popüler Kültürün İdeolojisi Kapitalizmdir

Popüler Kültürün İdeolojisi Kapitalizmdir

Furkan Dede
27.07.2015 - 18:24 Son Güncelleme: 28.07.2015 - 00:51

Popüler Kültürün İdeolojisi Kapitalizmdir

Kültür, yaşam biçimimizde kabul gören yaşantımızdır burada yaygın olan kabul görme durumudur. Bu açıdan baktığımızda popüler kültürün talep etmesi var ve talep ederken insanlar acaba neleri istiyorlar. 

Her şey oyun ve eğlence gibi bir şey oldu. Aksiyon içerisinde ideoloji barındıran bir şeydir fakat popüler kültürün içerisinde bir ideolojide kalmadı. Popüler kültürde eğer sabah dinç kalmak var ise o anda milyonlar sabah erkenden kalkıyorlar ve öyle yaşamlarını devam ediyorlar. Bunun sebeplerinden bir tanesi de insanlar bir liman aradıklarından.

Biz konuştuklarımızı artık kendimize konuşmuyoruz ve artık hep başkasına akıl vermek için konuşuyoruz. Popüler kültürün ideolojisi kapitalizmdir ve bu nettir artık su götürmez bir gerçektir.  Birde popüler akıl var ki kültür namına ne varsa yok saymaktadır. Bizim yüksek kültür dediğimiz şey de görelidir. Evvela kültür oluşmadan kültürümüz biçilmektedir. İdeolojik olarak farklı değerler olmaktadır Popüler kültürün maliyeti nedir diye sormak lazım bir birimize.

Kaynak: http://sanalulke.org/
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0