Görüş Bildir
Haberler
Popülaritesi ve Kazancı ile İnsanların Size Gıptayla Bakmasını Sağlayacak En Gözde 13 Meslek

Popülaritesi ve Kazancı ile İnsanların Size Gıptayla Bakmasını Sağlayacak En Gözde 13 Meslek

Altay Şengür
17.06.2015 - 01:59 Son Güncelleme: 17.06.2015 - 17:07

Günümüzde artık iyi para kazanabilmek için sınavlardan yüksek puan almak yetmiyor; bu puanınızı, doğru tercihlerle pekiştirmek zorundasınız. Hazır üniversite tercihleri de yaklaşmışken sizin için geleceğin en gözde, en fazla maddi kazanç sağlayacağınız mesleklerini derledik..

Not: Kazançlar, yıllık olarak verilmiştir ve sıralama tahmini kazançlara göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Diyetisyenlik

13. Diyetisyenlik

Çağımızın iş ve yaşam şekilleri daha az enerji tüketmek üzerine şekillenmekte olduğu ve yemek yeme alışkanlıklarımız da fast food yönünde yoğunlaştığından, günümüzde de önemli bir meslek haline gelen diyetisyenlik, yemek konusunda edinilecek bilinç ile birlikte önümüzdeki yıllarda parlayan meslekler arasında üst sıralarda yer alacaktır.

Tahmini Kazanç: 46.000 - 57.000 TL

12. Kriminolog

12. Kriminolog

Suç oranlarının özellikle büyük şehirlerde artmasıyla, suçu anında tespit edecek uzmanlara duyulacak ihtiyacın da aynı oranda artması beklenmekte. Hele ki bizimki gibi bir ülkede..

Tahmini Kazanç: 47.000 - 59.000 TL

11. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

11. Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Gelecekte elektronik medyanın, evlere yönelik bilgiye erişme ile bilgiyi kullanma ürünlerinin yükselen ürünler olması bekleniyor. Bu nedenle de üniversitelerin ilgili bölüm mezunlarının ulusal ve uluslararası boyutta birçok iş imkanı bulabileceği söyleniyor.

Tahmini Kazanç: 53.000 - 67.000 TL

10. Veri Madenciliği ve Analistliği

10. Veri Madenciliği ve Analistliği

Bankalar, telekom operatörleri, perakendeciler ve ISP’ler gibi yoğun olarak verilerle çalışan firmalar, bu verilerini çıkarıp analiz eden veri madencilerine ve analistlerine ihtiyaç duyuyor ve duymaya da devam edecek.

Tahmini Kazanç: 54.000 - 59.000 TL

9. Uluslararası Hukuk

9. Uluslararası Hukuk

Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine girmesi ve yabancı sermaye girişinin daha da artması bu alanda yetişmiş hukukçulara olan ihtiyacı sürekli kılacak.

Tahmini Kazanç: 56.500 - 71.000 TL

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Sosyal Medya Uzmanlığı

8. Sosyal Medya Uzmanlığı

Mar­ka da­nış­man­lı­ğı, tü­ke­ti­ci­nin yö­ne­til­me­si ve he­def kam­pan­ya­lar bu uzmanlara ema­net ola­cak. Önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde, reklam ve pazarlama departmanlarındaki çalışanların azalması, sosyal medya uzmanlarının ise artması bekleniyor.

Tahmini Kazanç: 65.000 - 84.000 TL

7. Bilgi Mühendisliği

7. Bilgi Mühendisliği

Bilgilerin sistemde bildirimlerinin interaktif şekilde kullanılmasını ve kodlama işlemlerini gerçekleştiren bu kişiler, gelecekte de ön planda olacak.

Tahmini Kazanç: 72.500 - 101.000 TL

6. Web Tasarımcısı

6. Web Tasarımcısı

İnternet üzerinde kendine ait bir sitesi olmayan şirketler, artık müşteriler tarafından ulaşılamıyor. O yüzden her şirketin, her organizasyonun kendine ait bir sitesi olması gerekiyor. Bu da web tasarımcılarının gittikçe daha büyük bir öneme sahip olmasını sağlıyor.

Tahmini Kazanç: 81.000 - 99.250 TL

5. Genetik Mühendisliği

5. Genetik Mühendisliği

Tıpta kalıtsal hastalıkların tanısının konması ve tedavisi ile ilgili çalışmalar artarak devam ederken, istenilen niteliklere sahip bitki ve hayvanların yetiştirilmesi konusunun da üzerinde duruluyor. Bu da genetik mühendislerine ihtiyacı sürekli kılıyor.

Genetiğin, gelecekteki en popüler mesleklerden birisi olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tahmini Kazanç: 85.000 - 96.000 TL

4. Biyoteknoloji Uzmanlığı

4. Biyoteknoloji Uzmanlığı

Gelecekte üçüncü nesil ürünlerin üretilmesi söz konusu olacak. İşte bu nokta biyoteknoloji uzmanlarına ihtiyacın artacağı söyleniyor.

Tahmini Kazanç: 88.000 - 107.000 TL

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Mobil Uygulamalar Geliştiricisi

3. Mobil Uygulamalar Geliştiricisi

Sa­de­ce Tür­ki­ye­’de mil­yon­lar­ca akıl­lı te­le­fon bu­lu­nu­yor. Mo­bil; şir­ket­ler için gele­cek de­mek. Bil­gi­sa­yar­la­ra bağ­lı kal­ma­dan fir­ma­lar, mo­bi­li­te sa­ye­sin­de her tür­lü so­ru­nu çö­ze­bi­li­yor ve iş­le­ri­ni hal­le­de­bi­li­yor. Mo­bil ya­zı­lım­cı­lar günümüzde de iyi ka­za­nı­yor fakat birkaç yı­la ka­dar bu mesleğin daha da popüler hale gelmesi bekleniyor.

Tahmini Kazanç: 107.500 - 161.500 TL

2. Finans Uzmanı ve Yöneticiliği

2. Finans Uzmanı ve Yöneticiliği

Yabancı yatırımcıların da bu sektöre girmesiyle beraber finans sektörünün daha da büyüyecek olması dolayısıyla, fonlar ve borsa hisselerini bilen uzman ve yönetici pozisyonunda kişilere ihtiyaç olacak.

Tahmini Kazanç: 119.750 - 164.750 TL

1. Baş Güvenlik Sorumlusu (Data Güvenliği)

1. Baş Güvenlik Sorumlusu (Data Güvenliği)

Özellikle bankalarda, perakende sektöründe ve devlet kademelerinde büyük miktarda iş yapan firmalar güvenliği onlar için kritik olduğundan elektronik güvenlik yöneticisi pozisyonuna önem veriyorlar. Bunun haricinde yeni kurulan siteler ve alışveriş merkezlerinde de güvenlik önemli bir pozisyon haline gelecek.

Tahmini Kazanç: 127.000 - 154.000 TL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
1
0
0