Görüş Bildir
Haberler
Polonyalı Eski Bakana 'Hediye Saat' Cezası

Polonyalı Eski Bakana 'Hediye Saat' Cezası

ATKN
28.11.2014 - 12:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Polonya eski Ulaştırma Bakanı Sławomir Nowak, eşinden gelen doğum günü hediyesi kol saatini mal beyanında bulunmadığı için 20.000 złoty (5 bin euro) para cezasına çarptırıldı.

Bianet’te Ebru Orhan imzalı habere göre, geçtiğimiz yıl olayın ortaya çıkmasının ardından bakanlıktan istifa eden Nowak’ın saati kasıtlı olarak bildirmediğine hükmeden mahkeme kararının ardından ise milletvekilliğinden istifa edip etmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Koalisyon ortaklarından Vatandaş Platformu Partisi (Platforma Obywatelska) milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Sławomir Nowak sahte mal beyanında bulunmaktan suçlu bulundu. Milletvekili ve bakan olarak görev yaptığı 2011-2013 yılları arasında bulunduğu beş mal beyanında değeri 20.500 złoty olan saatini belirtmediği ortaya çıkan Nowak, Varşova Bölge Mahkemesi tarafından 20.000 złoty para cezasına çarptırıldı.

Geçtiğimiz yıl haftalık haber dergisi Wprost’un ortaya çıkardığı olayın ardından basının karşısına geçen dönemin Ulaştırma Bakanı Sławomir Nowak, saatin eşi ve ailesi tarafından kendisine 35′inci yaş günü hediyesi olduğunu belirtmişti.

Polonya yasalarına göre değeri 10.000 złotynin üzerindeki nakit, taşınır ve taşınmaz tüm malların beyan edilmesi gerektiği hatırlatılan Nowak, kişisel bir eşya olarak gördüğü saatini beyan etmesi gerektiğini bilmediğini ifade etmişti. Suçlamaları kabul etmeyen Nowak, kolunda saatiyle defalarca halkın karşısına çıktığını, saati kimseden gizlemek gibi bir niyeti olmadığını söylemişti. Olayın kamuoyunda geniş yankı bulmasının ardından Donald Tusk hükümetine zarar vermemek adına bakanlıktan istifa eden Sławomir Nowak hakkında sahte mal beyanda bulunmak suçlamasıyla 5 yıl hapis istemiyle de dava açılmıştı.

Bir yıldır süren davada sona gelindi. Varşova Bölge Mahkemesi, Vatandaş Platformu milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Sławomir Nowak’ın saatin değerinin 10.000 złotynin üzerinde olduğunu bildiğini, buna karşılık 2011-2013 yılları arasında bulunduğu 5 beyanda kasıtlı olarak bildirimde bulunmadığını belirterek, Nowak’ı 20.000 złoty para cezasına çarptırdı. Şimdi ise gözler mahkeme kararının ardından milletvekilliğinden istifa edip etmeyeceği merak edilen Sławomir Nowak’a çevrilmiş durumda.

Zete

Kaynak: http://zete.com/polonyali-eski-bakana...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0