Görüş Bildir
Haberler
Polise ‘SMS’ ile İhbar Dönemi

Polise ‘SMS’ ile İhbar Dönemi

adem kara
27.01.2014 - 15:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

SMS ile İhbar Dönemi

Adana Emniyet Müdürlüğü ‘SMS’ uygulaması başlattı. Bu kapsamda vatandaşlar, 1 Şubat itibari ile cep telefonlarından ‘155’e gönderecekleri SMS’ler ile polise ihbar veya şikayette bulunabilecek.

Akşam gazetesi'nden Soner Kan'ın haberine göre, ‘155 SMS Servisi’'nin, 1 Şubat 2014 tarihi itibari ile kullanıma açılacağı ifade edilirken, 155 kısa mesaj numarası kullanılarak, acil durumlarda gönderilecek ihbar ve şikayetlere yönelik SMS'’lerde ise, ihbar ve şikayetle ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması istendi. 

Acil çağrı bildirim özelliği bulunan akıllı telefonlarda gerekli ayarlar yapılarak, kullanıcıların bilgisi dışında gereksiz SMS gönderiminin engellenmesi çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sözlü iletişim yerine yazılı olarak ihbar ve şikayetini bildirmeyi tercih eden vatandaşlarımızın yanı sıra yardıma ihtiyacı olan ancak bulunduğu ortam itibariyle sesli konuşmasının tehlikeli bir duruma sebebiyet verebileceğini düşünenler de ihbar ve şikayetini SMS vasıtasıyla bildirebilecek. 155 SMS servisi ile engelli vatandaşlarımızın da bu hizmetten yararlanabilmelerine imkan sağlanacak.”

Soner Kan | Akşam

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/yasam/sms-ile...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0