Görüş Bildir
Haberler
Polis Boğaziçili Öğrenciyi Ararken Evini Bastı, Yere Yatırdı: Muhtar Olduğunu Öğrenince Özür Diledi

etiket Polis Boğaziçili Öğrenciyi Ararken Evini Bastı, Yere Yatırdı: Muhtar Olduğunu Öğrenince Özür Diledi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eyleme katıldığı öne sürülen bir öğrenciyi arayan polisler, Yeldeğirmeni Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu'nun evini bastı. Yere yatırılan ve aranan öğrencinin ismi sorulan Aksu, kendisinin muhtar olduğunu anlatınca kendisinden özür dilendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katılan öğrenciler sabah operasyonla gözaltına alınmıştı. Eyleme katılan bir öğrenciyi arayan polisler, Yeldeğirmeni Mahallesi Muhtarı Sultan Aksu'nun evini bastı. Aksu'nun kardeşi Başaran Aksu yaptığı paylaşımda, “Yere yatırılıyorlar, tehditlerle Boğaziçi Üniversitesi eylemine katılan öğrencilerden birinin ismini soruyorlar. Muhtar olduğuna ikna olunca özür diliyorlar” dedi.

Tehdit edildi

Tehdit edildi

Aksu'nun kardeşi ve Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, polislerin Sultan Aksu'yu yere yatırarak tehdit ettiğini ve öğrencilerden birini sorduğunu aktardı.

Başaran Aksu sosyal medya hesabından olayı şöyle aktardı:

'Bu sabah Yeldeğirmeni Muhtarı kardeşim Sultan Aksu, eşi ve 7 yaşındaki kızının yaşadığı evi polislerce basılıyor. Yere yatırılıyorlar, tehditlerle Boğaziçi Üniversitesi eylemine katılan öğrencilerden birinin ismini soruyorlar. Muhtar olduğuna ikna olunca özür diliyorlar. Evi basılan muhtar olmazsa her yurttaş için böylesi davranış nedeniyle özür dilemek gerekmez mi? 7 yaşındaki bir kız çocuğuna yaşattıkları korku nasıl telafi edilecek? Yeldeğirmeni öğrencilerin yaşadığı bir mahalle ve muhtarın evi tüm öğrencilere açıktır.'

Boğaziçi Üniversitesinde atanan rektöre karşı eylem yapan öğrenciler sabaha karşı gözaltına alınmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
304
66
20
9
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

protesto eden öğrencilerin evini basmak ve bu kadar canla başla böyle bir çalışma yürütmenin sebebi acaba herkese göz dağı verip 'sen konuşursan sen de böyle... Devamını Gör

Mehmet Bi

Ne oluyor bu ülkeye ve polislere.

Kara

Tek adama gücü verdik, tek adam da kendi ordusunu yaratıyor, ne olacaktı ya...