Görüş Bildir
Haberler
Podolski: "Fenerbahçe'yi Yeneceğiz"

Podolski: "Fenerbahçe'yi Yeneceğiz"

Enver K.
24.10.2015 - 10:24

Lukas Podolski, Kadıköy'deki dev derbi öncesi konuştu; çıtayı en tepeye koydu: Derbinin önemini tabii ki biliyorum. Birçok dost da anlatıyor. Löw'ü de aradım, o da bana derbiyi ayrıntılarıyla anlattı. Biz, Fenerbahçe'yi yenmek için sahaya çıkacağız. Tabii ki zor bir karşılaşma, ama biliyorsunuz ki, Galatasaray zoru sever.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 yıldır Galatasaray’ın transfer gündeminde yer alan, sonunda 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Arsenal’den transfer edilen Lukas Podolski, Türkiye’deki ilk röportajını verdi.

Sarı-Kırmızılı formayla çıktığı 12 maçta 5 gol atarak, ne kadar isabetli bir tercih olduğunu ortaya koyan Poldi, Cim Bom’a neden geldiğini, ne yapmak istediğini ve pazar günkü derbiye yönelik düşüncelerini tüm samimiyetiyle anlattı...

‘Buraya güneşlenmeye gelmedim’

'Bana sürekli neden Türkiye’yi seçtiğimi soruyorlar. Ben kariyerim boyunca hep güzel şehirlerde futbol oynadım. Türkiye de harika. İstanbul muhteşem bir şehir, Galatasaray ise mükemmel bir kulüp. Buralarda hava da güzel, ama inanın sadece bunlar için imza atmadım! Ben buraya tatil yapmaya, güneşlenmeye gelmedim! Ben buraya yeni bir tecrübe edinmek için geldim. Şampiyonluklar kazanmak istiyorum. Mutlu olmak istiyorum. Taraftarı mutlu etmek istiyorum. Ben burada 3-4 yıl daha üst düzeyde futbol oynamak istiyorum. Neden Türkiye’yi seçtim, herhalde anlatmışımdır.”

‘Adaptasyon sorunu yaşamadım’

'Hiç adaptasyon sorunu yaşamadım; çünkü benim birçok Türk arkadaşım vardı... Köln’de zaten Türkler’le çok iyi anlaşıyordum. Türkiye’ye birçok kez tatile geldim. Birçok Türk futbolcu ile yakın dostluklarım var. O nedenle burada hiç zorluk yaşamıyorum, umarım bu durum futboluma da olumlu yansır.”

‘Galatasaray’a farklı mücadele’

'Her ülke liginin zorlukları var. Ben birçok ülkede forma giydim. Türkiye’de birçok takım Galatasaray’a karşı farklı mücadele ediyor. İngiltere’de daha çok koşulur, daha fazla fiziki müdaheleler olurdu. Ada’da sonuncu, birinciyi yenebiliyordu. Burada durum biraz farklı.”

Sneijder çok özel bir oyuncu’

'Wesley Sneijder çok özel bir futbolcu. Takımda onunla çok iyi anlaşıyoruz. İyi anlaştığımız için de sahada iyi paslaşıyoruz. Bana güzel ve teknik paslar atıyor. Tecrübesini tüm takıma yansıtıyor. Büyük katkı sağlıyor. Onunla aynı takımda forma giydiğim için çok mutluyum.”

‘Köln’e uçsam daha kısa sürer’

'Robin van Persie ile henüz konuşmadık, ancak Mario Gomez ile telefonlaşıyoruz. Henüz karşı karşıya gelemedik, beraber olamadık. Yoğun bir maç trafiği vardı zaten. Ama onunla buluşmamız zaten zor! BenAvrupa’da Robin ise Asya yakasında oturuyor. İstanbul’daki trafikle benim onun yanına gitmek yerine Köln’e uçmam daha az vakit alır (gülüyor)...”

40 yıllık Galatasaraylı gibi!

“Derbinin önemini tabii ki biliyorum. Birçok dost da anlatıyor. Zaten Löw’ü de aradım. O da derbiyi bana ayrıntılarıyla anlattı. Biz Fenerbahçe’yi yenmek için sahaya çıkacağız. Tabii ki zor bir karşılaşma, ama biliyorsunuz ki, Galatasaray zor maçları sever!

'Özel biriyim çünkü...'

'Ben bir Dünya Şampiyonu’yum. Bunun için de kendimi çok şanslı hissediyorum. İnsan belki değişik ülkelerde birçok şampiyonluklar kazanabilir, ama bana gore insan bir kez Dünya Şampiyonu olur. O yüzden kendimi özel bir insan olarak görüyorum.'

Fanatik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
23
21
6
3
1
0