Görüş Bildir
Haberler
Play Station 4'ün Bile Aynı Tadı Vermeyeceği 10 Oyun!

Play Station 4'ün Bile Aynı Tadı Vermeyeceği 10 Oyun!

Buldumbuldum
30.01.2014 - 16:36 Son Güncelleme: 31.01.2014 - 08:46

Teknoloji değişti, e tabi oyunlarda değişti... Çocukken okuldan gelip, çanta atılıp direk sokağa koşulurdu. Toz, toprak içinde kalınır hatta kavga edilir, komşu çocuğun annesi şikayete gelirdi. Misketlerim çalındı diye ağlanır, 'tasolarını kökledimmm' diye zafer çılgınlıkları atılırdı! Şimdi 3 - 5 boyutlu oyunlar çıksa da hiçbir zaman eskiden oynadığımız oyunların tadını vermedi.

Evet karşınızda geçmişten günümüze Sony'nin yeni gözdesi Playstation 4'ün tadını vermeyen 10 oyun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1-) Tetris

İster atari de, ister el tetrisin de... Oyuncakçıda görünce babamızın eteğine yapışıp 'bana da allll' dediğimiz tetris, hastalık derecesinde bağımlılık yapan bir oyundu. Hepimiz o uzun çubuğu bekler, yenilince yenisini oynarım diyerek kendimizi teselli ederdik :)

2-) Uzun Eşek

2-) Uzun Eşek

Hala liselerin, ilkokulların vazgeçilmez oyunu uzun eşekle az eğlenmedik. Genelde şişman arkadaşımızın yastık olduğu, 'Oğlumm, yavaş atla!' dediğimiz uzun eşek, her dönemin oyunu olduğunu kanıtladı.

3-) Mortal Kombat

Mortal Kombat özellikler erkeklerin oynadığı, okuldan sonra ateri ve internet kafeye koşarak gidildiği, arkadaşlarla turnuva yapıldığı, 'Al sana comboo' 'Adu-ket' diye bağırılan, herkesin bir dövüşçü karakteri olan Mortal Kombat; gönüllerimize taht kurmuş en iyi dövüş oyunudur.

4-) Super Mario

Yılların eskitemediği, oynaya oynaya doyamadığımız Super Mario,  Y kuşağının en sevdiği oyunlardan biridir. Kırmızı şapkalı tesisatçının yıllanmış aşkı prensesi kurtarmak nice için yiğitler kendini parçalamış, nice klavyeler kırılmış ve sonunda sevgililer birbirine kavuşturulmuştur :)

5-) Para Maçı

5-) Para Maçı

Türk eğitim kurumlarında her sınıfta mutlaka oynanan, teneffüslerde zaman öldürmek için kullanılan, tek bir bozuk para ve parmaklardan oluşan kalelerle turnuva düzenlenebilen tek oyundur. Özellikle erkek öğrencilerin oynadığı para maçı; 'yere düştü, yok gol olmadı' nidalarıyla eğlenilen bir oyundur kendileri :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-) Sek Sek

6-) Sek Sek

Özellikle kızların aynı zamanda erkekleri de oynadığı sek sek, uzun teneffüslerde ve sokaklarda oynadığımız, en eski oyunlardan biridir. Atılan taşın çizgiyi geçip geçmediği, tek ayakla oynayan kişinin yanıp yanmadığı uzun uzun tartışılır en sonunda sıkılıp, ip atlanırdı...

7-) Misket

7-) Misket

Genelde erkeklerin sokakta oynadığı misket, en eğlenceli oyunlardan bir tanesi... Özellikle saydam ve içinde rengarenk boyaların bulunduğu bu küreler, pek çok çocuğun yanına alarak uyuduğu, yendiği arkadaşına 'Seni üttümm!' diye bağırdığı vazgeçilmez oyunlardandı. Mahallede en çok misketi olan çocuk adeta 'kral' sayılırdı.

8-) Taso

8-) Taso

Bir zamanların taso çıkması için deli gibi cips yediğimiz, 'beni kökledii' diyerek annemize koşarak ağladığımız, super-mega-normal çeşitleri bulunan bir dönemlerin en revaçta olan oyunuydu...

9-) Teletext

9-) Teletext

Teletexte zamanların internet tadını veren, babamızdan kumandayı kaptığımız zamanlarda delicesine tadını çıkardığımız, oyunlar oynadığımız bir uygulamadır teletext... Biz de sosyal medyanın atası bile olabilir :)

10-) Çatapat

10-) Çatapat

Pürüzlü bir yere sürterek kıvılcımlar çıkaran bu oyun, 'pat pat pat' sesleri çıkarırdı. Özellikle kızların korkup kaçtığı, ucuz, muzip ve bayram sabahlarını renklendiren oyunlardan bir tanesiydi. Hey gidi günler hey :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Teletext :))