Görüş Bildir
Haberler
Plastik Otoyollara Hazır Olun!

Plastik Otoyollara Hazır Olun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sıcak asfalt üzerinde pişirilen yumurtalar yakın gelecekte tarihe karışabilir. Hollanda’nın Rotterdam şehrinde geliştirilen yeni proje ile plastik şişelerin geri dönüşümünden elde edilen plastikten otomobiller için yol yapılabilecek.

Rotterdam şehir meclisi geleneksel asfalttan çok daha çevreci ve birçok avantaja sahip olan yeni yol projesinin denemesinin yapılabileceğine dair açıklamada bulundu. Yeni yollar fabrikalarda parça bloklar olarak üretilecek ve Lego parçaları gibi birbirlerine geçirilebilecek. Bu özelliği sayesinde kolay bir şekilde uygulanabilecek ve bakımı yapılabilecek olan yollar, yüksek ısıya olan dayanıklılıkları sayesinde çukursuz ve dümdüz olacaklar.

Projenin arkasındaki şirket VolkerWessels, yeni teknoloji yolların geleneksel asfalt yollar aksine haftalar içerisinde döşenebileceğini iddia ediyor. Şirket yetkilileri Rotterdam’ın çok yenilikçi bir şehir olduğunu ve projede pilot şehir olmayı kabul ettiklerini açıkladı. Şirket, ilk plastik yollarını üç yıl içinde döşemeyi planlıyor.

Kaynak: http://www.mirror.co.uk/news/technolo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0