Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Pizzadan Sonra En Meşhur İtalyan: Tiramisu Tarifi! Tiramisu Nasıl Yapılır?

Pizzadan Sonra En Meşhur İtalyan: Tiramisu Tarifi! Tiramisu Nasıl Yapılır?

Pudra Sekeri
02.04.2017 - 14:35

Tiramisu tarifi internette en çok aranılan tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Biz de bugun sizler için harika bir tiramisu tarifi içeriği hazırladık. Tiramisu nasıl yapılır diye merak ediyorsanız buyrun içeriğimize. 

Çoook eskiden, yaş pasta, ancak çocukların doğum günlerinde bir de belki yılbaşlarında dışardan alınırdı. Annelerimizin, misafirlerine pastaneden alınmış bir şey ikram etmeleri söz konusu bile olamazdı. Tavuklar, balıklar annemizin ekmek kırıntılarıyla yaptığı sosa bulanıp kızartılırdı, ama biz ona şinitzel ya da pane dendiğini bilmezdik. Bizim evimize giren ilk hazır pasta malzemesi kedi dili bisküviydi. Annemin onu kullanarak yaptığı çikolata soslu tatlı dillere destan olmuştu. Sık yapamazdı çünkü pastaneler kendi ürünlerinde kullanmak için yapıyordu kedi dilini, satmak için değil. Hey gidi... Şimdi her markette hatta küçücük bakkal dükkanında bile satılıyor. Adı da savoiardi (savoyer)'miş meğer.

Konu neydi? Evet, tiramisu. Herkesin söylediğini biz de söylemezsek olmaz; tiramisu İtalyanca'da 'al, götür beni' anlamına geliyor. İtalyanlar farkında mı bilinmez ama bizim için İtalya'nın en meşhur tatlısı. Kahveyle ıslatılmış savoyer üstüne peynirli bir krema onun da üstüne bol kakao. İtalyanlar bu kremayı mascarpone peyniriyle ve pişirmeden yapıyorlar. Bizim tariflerde mascarpone peyniri yerine, hem daha rahat bulunan hem de daha ucuz olan labne peyniri kullanılıyor ama işin ustaları aslında kaymağın bu iş için daha uygun olduğunu söylüyorlar. O zaman, ne lazım bir bakalım...

Tiramisu tarifi: Tiramisu için malzemeler

Taban hazır zaten;

Arasına ve üstüne yayacağımız muhallebi-krema için;

Bisküvileri ıslatmak için;

En son üzerine serpmek için de;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın