Görüş Bildir
Haberler
Kolombiya'da Düşen Uçakta İhmal Şüphesi: Pilotun Son Sözleri 'Yakıt Bitti' Olmuş

Kolombiya'da Düşen Uçakta İhmal Şüphesi: Pilotun Son Sözleri 'Yakıt Bitti' Olmuş

Kolombiya’da 71 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasının hemen öncesinde pilot ve kontrol kulesi arasındaki telsiz görüşmelerinin bir bölümünün kayıtları ortaya çıktı. Kayıtların paylaşılan bölümüne göre pilot kuleye yakıt sıkıntısı yaşadığını aktarıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2 gün önce Brezilya futbol takımlarından Chapecoense'nin oyuncularının da içinde bulunduğu yolcu uçağı Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında düşmüş, çoğunluğu futbolcu 71 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazadan üç futbolcu, iki mürettebat olmak üzere toplam 6 kişi ise yaralı olarak kurtulmuştu. Futbol dünyasını yasa boğan kaza sonrası ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti.

Kazada yaşamını yitirenlerin kimliklerinin belirlendiği ve ölenlerin yarın Brezilya’ya gönderileceği açıklandı.

Başlatılan soruşturmada ilk işaretler uçağın yakıtının bitmesi nedeniyle düştüğünü gösterirken, Kolombiya sivil havacılık yetkilileri de uçağın ‘yere düştüğü anda yakıtının olmadığını’ belirtti.

Kule ile yapılan son telsiz konuşmaları ortaya çıktı

Kule ile yapılan son telsiz konuşmaları ortaya çıktı

Öte yandan kaza öncesi pilotların kontrol kulesiyle yaptığı son telsiz kayıtları yayımlandı.

Konuşmanın dokuz saniyelik bölümü, 71 kişiye mezar olan uçağın yakıtı tükendiği için düştüğü yönündeki iddiaları doğruluyor.

Ses kaydında Lamia Havayolları’na ait uçağın pilotunun Kolombiya’da Medellin Havalimanı kontrol kulesindeki yetkiliye ‘tam elektrik arızası olduğunu ve yakıtlarının bittiğini’ söylediği duyuluyor. 

Acil iniş izni isteyen uçakla kısa bir süre sonra irtibat kayboluyor.

Pilotun ihmali mi var?

Pilotun ihmali mi var?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uçağın, ineceği Madellin Havaalanı’na 30 km kala düşmesi, pilotun yakıtın yeterli olacağını sanarak havalandığı yorumlarına neden oldu.

Kolombiyalı yetkililer, iddiaların doğrulanması durumunda kazaya ‘ihmal’in yol açtığının söylenebileceğini belirtti.

"Uçaktaydık ve ağlamaya başladık"

"Uçaktaydık ve ağlamaya başladık"

Kazadan kurtulan kabin ekibinden bir personel pilot ile kule konuşmasını doğrularken, pilotla kulenin yaptığı görüşmeye şahit olduklarını kaydeden başka bir pilot da şunları söyledi: 

“Onlar için dua ediyordum: Bunu başarın, bunu başarın. Sonra konuşmalar durdu. Kontrol memurunun sesi çatallaştı ve sonrasında ise çok üzgündü. Biz uçaktaydık ve ağlamaya başladık.”

"Her şeyi kaybettik. Çok üzgünüz"

"Her şeyi kaybettik. Çok üzgünüz"

Kazada arkadaşlarını kaybeden Chapecoense futbol takımı kalecisi Jose Nivaldo şunları söyledi:

“Her şeyi kaybettik. Çok üzgünüz. Sadece futbolcu değil arkadaş, kardeştiler. Takımda oyuncular arasında güzel bir arkadaşlığımız var. Birbirimizi çok seven bir aile gibiyiz.”

Nivaldo, kazanın ardından futbolu bıraktığını da duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rakibi kupanın Chapecoense'ye verilmesini istedi

Rakibi kupanın Chapecoense'ye verilmesini istedi

Atletico Nacional taraftarları hayatını kaybeden futbolcuları andı

Chapecoense takımı, Copa Sudamericana finalinde Kolombiya'nın Atletico Nacional takımı ile yapacağı maç için Medellin'e gidiyordu.

Güney Amerika'da kulüpler arası en önemli ikinci turnuva kabul edilen Copa Sudamericana'nın finalinde ilk maçın kazadan bir gün sonra oynanması öngörülüyordu. Ancak kazanın ardından maç ertelendi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (Conmebol), kaza sonrası kıtada 'tüm etkinlikleri' askıya aldığını açıkladı.

Konfederasyon yetkilileri, Atletico Nacional takımının kendilerine başvurarak final maçları oynanmadan kupanın Brezilya temsilcisine verilmesini istediğini açıkladı.

Futbolcular için cuma günü anma yapılacak

Futbolcular için cuma günü anma yapılacak

Cuma günü Chapecoense stadında ölen futbolcular için anma töreni düzenlenecek. 

Törene Brezilya Devlet Başkanı Temer’in de katılacağı bildirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ölmüş pilotun arkasından deli gibi lince başlamadan, başka olasılıkların da olabileceğini unutmamak lazım. Havada yakıt kaçırma ihtimali olabilir. Sensörlerd... Devamını Gör

hata yapmış olsada ona yüklenmemek gerektiğini düşünüyorum herkes hata yapabiliyor sonuçta pilot olmak kolay bir şey değil ve risk,cesaret gerektiriyor diye ... Devamını Gör

Melih Işık

bir haberde de pilot patlama olmaması için havada benzini boşaltmış diye duymuştum.

limbo

İşin en acıklı yanlarından biri de final oynamaya giden takımın finale çıkmak için kazandığı maçtan sonra antrenörünün "Bugün ölürsem, mutlu ölürüm." demesiy... Devamını Gör