Görüş Bildir
Haberler
Pillerin içinde ne oluyor?

Pillerin içinde ne oluyor?

03.01.2014 - 21:07 Son Güncelleme: 03.01.2014 - 21:26

Bilim insanları, pillerin içinde elektrodların hareketini görüntülemeyi başardı. Bu da, pil teknolojisinde iyileştirmeler için yeni fırsatların oluşması anlamına geliyor.

Yeniden şarj edilebilir pillerin içinde mikroskobik düzeyde tam olarak ne olduğunu anlayabilmek, daha dayanıklı, daha yüksek kapasiteli piller üretmek için önemli bir adım. Bilim insanları bu amaçla elektron mikroskobunda bir şarj edilebilir pilin mekanizmasını görüntülemeyi başardılar.

Materyal bilimcisi Chongmin Wang, sıvı ortamda hücrelerin davranışlarını analiz etmenin, pil içindeki elektrodların davranışlarını anlamak için önemli olduğunun altını çizerken daha dayanıklı piller üretmek için de yeni bilgiler edindiklerini anlattı.

Elektrik görünmez olduğu için, bu enerjinin pillerin içinde nasıl depolandığını ve hareket ettiğini anlamanın çok güç olduğunu hatırlatan bilim insanları yine de bilimin yardımıyla elektriğin hareketini takip etmenin mümkün olduğunu, bu sayede de pilleri geliştirmek için yeni araştırmaların önünün açılacağını belirttiler.

Pili negatif elektronlarla şarj etmenin pozitif yüklü lityum ionun pil içine hücum ederek negatif elektronlarla birleşmesine neden olduğunu, pilin kullanılmasıyla da elektronların elektrodlardan ayrılarak pilin içinde sadece pozitif ionların kalmasına sebeb olduğunu bilen bilim insanları, bu sürecin görsel olarak da izlenebilmesinin, pil teknolojisinde yeni ufuklar açacağını umut ediyorlar.

Kaynak: http://intel.doganburda.com/guncel/it...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
5
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın