Görüş Bildir
Haberler
Pharrell Williams Küratör Oldu

Pharrell Williams Küratör Oldu

Ulaş
27.05.2014 - 22:58

Pharrell Williams Küratör Oldu

Amerikalı şarkıcı Pharrell Williams, Paris’te yeni açılan bir galerideki ‘Girl’ adlı serginin küratörlüğünü üstlendi.

Geçtiğimiz Grammy ödül töreninde, Daft Punk ile gerçekleştirdiği single çalışması ‘Get Lucky’ şarkısı ile ‘yılın şarkısı’ ödülü kazanan Pharrell Williams, sıra dışı giysileri ve farklı yaşam tarzıyla da bilindik starlardan değil. Müzik kariyerine başladığı dönemden itibaren görsel sanatlar üzerine bir koleksiyon oluşturduğunu röportajlarında dile getirmişti.

Geçtiğimiz yıldan bu yana Pharrell Williams sadece koleksiyoner olarak değil aynı zamanda görsel sanatların yapım sürecinde de kendini var etmek üzere bir atılım yaptı ve ilk kez Kanada’daki Design Exchange dahilinde ‘This is Not a Toy / Bu bir Oyuncak Değil’ sergisine danışmanlık yaptı.

Son olarak Paris’te açılan Perrotin adlı sanat galerisinde açılan sergi, Pharrell Williams’ın yeni albümü ile aynı adı taşıyor: Girl. Küratörlüğünü şarkıcının üstlendiği sergi, 25 Haziran’a kadar devam edecek. Serginin içerisinde Marina Abramovic, Sophie Calle, Tracey Emin ve Cindy Sherman gibi 16’sı kadın, 34 sanatçının çalışmaları yer alıyor.

Serginin en önemli parçalarından biri, Pharrell Williams’ın hayranı olduğu ve eserlerini topladığı, güncel sanatın en önemli isimlerinden biri olan Takashi Murakami’nin heykeli.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/pha...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0