Görüş Bildir
Haberler
Petrol Stok Verileri İle Negatif Seyrine Devam Ediyor

Petrol Stok Verileri İle Negatif Seyrine Devam Ediyor

Doğan Turgut
08.01.2016 - 02:14

Petrol Stok Verileri İle Negatif Seyrine Devam Ediyor

Bugün ABD’de açıklanacak olan resmi haftalık petrol stok verileri öncesi petrol, düşük seyrini devam ettiriyor.

Küresel çapta piyasaları dalgalandıran Suudi Arabistan İran gerilimi, petrol fiyatlarında beklenen refleksi bir türlü göstermemişti. Petrol fiyatları hala, arzın talebin üzerinde kalmasıyla yeni yılda da yaşadığı negatif seyri sürdürmeye devam ediyor. Vadeli petrol kontratları Londra’da, Salı günü %2.2’lik bir düşüş yaşamıştı . Bu düşüşün ardından bugün %2.5 oranında bir gerileme daha yaşadı.

Ham petrol fiyatlarında düşüş bekleniyor,

Analistler son 11 yılın en düşük seviyelerinde seyreden Brent petrol ile ilgili düşüş beklentilerini sürdürüyor. Citigroup Inc.’den UBS Group AG’ye analistler, ham petrolün önümüzdeki birkaç ay içinde 30 dolar civarına düşmesini beklediklerini açıkladı. ABD stokları 5 yılın ortalaması, 130 milyon varil üzerinde seyretmeye devam ediyor.

Ayrıca bu akşam dünyanın en büyük petrol tüketicisi konumunda bulunan ABD’de resmi haftalık petrol stok verileri açıklanacak. Ekonomistlerin tahminlerine göre , bugün açıklanacak verilerde petrol stok verisinin 500,000 varil artması ön görülüyor. Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre ise petrol stokları geçen hafta 5,6 milyon varil azalırken, benzin dahil akaryakıt arzı artmış durumda.

“Petrol hisse senetlerini takip ediyor”

Zürih’te UBS analisti Giovanni Staunovo, küresel çapta büyük etkiler uyandıran gelişmelerin petrol fiyatlarına yansıması ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Staunovo ; petrolün, riskten kaçınmadan dolayı düşüş göstermekte olan hisse senetlerini takip ettiğini belirtti. Ayrıca Staunovo, petrolün üzerinde baskı olduğunu düşündüğünü vurgulayarak; “petrol fiyatları üzerinde baskı oluşuyor bunun nedeni ise ekonomik verilere ilişkin endişelerdir,” dedi.

Petrol piyasalarında ise durum şöyle seyretmekte,

Şubat vadeli Brent petrolünün varil fiyatı , Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 90 sent düşüş yaşadı ve 35.52 dolara kadar indi. Bu düşüş ile Temmuz 2004’ten bu yana en düşük seviye görülürken, Londra saati ile 09.03’te yükselerek 36.69 dolara tırmandı.

Şubat vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında 59 sent düşüş yaşadı ve varil başına 35.38 dolara kadar indikten sonra hafif bir yükseliş ile 35.44 dolar seviyelerine geldi. Kontrat, Salı günü 79 sentlik bir düşüş yaşadı ve 21 Aralık’tan bu yana en düşük kapanışı olan 35.97 dolara kadar geriledi.

Kaynak: http://paratic.com/petrol-stok-verileri-ile-negatif-seyrine-devam-ediyor/

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın