Görüş Bildir
Haberler
Petrol Jeopolitik Risklere Karşın 4 Yılın En Düşüğünde

Petrol Jeopolitik Risklere Karşın 4 Yılın En Düşüğünde

Onedio Medya
15.10.2014 - 16:53 Son Güncelleme: 15.10.2014 - 17:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Orta Doğu'da artan jeopolitik risklere karşın petrol fiyatları son dört yılın en düşük seviyesine geriledi. Düşüşün en önemli nedeni olarak küresel ekonomideki beklenenden düşük büyüme hızı ve biriken stoklar gösteriliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) gelecek yıl için küresel petrol talebi tahminlerini düşürmesinin ardından Brent petrolün varil fiyatı 84 doların da altına gerileyerek son 4 yılın yeni en düşük seviyesini görmüştü.

Petrol ihraç eden ülkeler birliği OPEC üyelerinin şu anda düşen fiyattansa pazar paylarını korumaya odaklandığı belirtiliyor ve bu yüzde Suudi Arabistan gibi büyük üreticilerin üretimi kısmayı düşünmediği ifade ediliyor.

Avrupa ülkelerinde ekonomik büyüme verilerinin beklenti altında kalması ve Çin'de de enflasyonun hız kesmesi petrol fiyatlarındaki düşüşe etki eden diğer gelişmeler.

Almanya merkezli Commerzbank, yatırımcılara gönderdiği emtia piyasası analizinde, 'OPEC stok birikmesini bir sorun olarak görüp üretimi kısmadıkça fiyatların düşmeye devam etmesi olası' dedi.

ABD'nin kaya gazından petrol elde etme teknolojisini geliştirmesinin ardından dünyadaki toplam petrol üretimi hacmi genişlemiş ve bunun sonucunda da beklentilerin üzerinde stoklar oluşmaya başlamıştı.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/ekonomi/2...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0