Görüş Bildir
Haberler
Perihan Mağden'den Tepkilere Yanıt: "Saydırın 140 Vuruşluk Yiğitler!"

Perihan Mağden'den Tepkilere Yanıt: "Saydırın 140 Vuruşluk Yiğitler!"

Batuhan
19.10.2014 - 11:17

Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun intiharı ardından yazdığı bir yazısında, “ Cem Garipoğlu’na haksızlık yapmışız ” sözleriyle tepki çeken gazeteci-yazarı Perihan Mağden, Taraf gazetesindeki köşesinden gelen eleştirilere ve tepkilere yanıt verdi.

Yazısında, 2006 yılında kaleme aldığı ' Vicdani Red bir insan hakkıdır ' yazısından dolayı uğradığı ' linci ' hatırlatan Mağden, ' Cem Garipoğulu’nun kendini öldürmesinin ardından kaleme aldığım yazı üstüne, Twitter’da düzenlenen sürek avında bana yapıştırılmaya çalışılan etiketler/ yaftalar da aynen öyle, ' savunusunda bulundu.

Mağden, ' Garipoğlu yazımdan iki-üç alâkasız tasviri/ lafı cımbızlayarak, nasıl da kadına şiddeti savunan dilin yanında yer aldığıma dair kısa ve özensiz bir yazının, beni sazanlık/ trollükle suçlayan Müneccim 1 Köşe yazarının dışında; yazı da yok! ' dedi.

Mağden, yazısına yönelik tepki gösterenleri ise, ' İşaret etmek istediğim en mühim husus ise: Saldırgan’ın diline olan düşkünlük, nefret ettiğin/ siyaseten tam da karşısında durduğunu “farz” ederek tüm gün saydırdığın Lider’e benzeme halleri(n), ' sözleriyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a benzetti.

Yazısının devamında ise dikkatleri sosyal medyada kullanılan çeken Mağden, şunları söyledi:

(...) Hiçbir mevzuyu tartışmanın, anlaşamasak da, “karşı” tarafın söylediğini dinlemenin/ anlamanın/ algılamanın hiçbir ihtimalini, bırakmıyoruz artık Bu Topraklar’da. Anında (140 harfle filan) bombalıyoruz!

Böylece de giderek içine battığımız hukuksuzluk, adaletsizlik, mantıksızlık diktasını/ batağını HAK EDER hale mi geliyoruz, kendimizi getiriyoruz?

Nedir bu trajedi?

Saydırın 140 vuruşluk yiğitler!

Bu konuyu da, tartışmayalım.

Mağden'in yazısının tamamı için tıklayınız...

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/guncel/p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0