Görüş Bildir
Haberler
Pereira: "Futbolcular Taktiğimizi Unutuyor"

Pereira: "Futbolcular Taktiğimizi Unutuyor"

Enver K.
19.11.2015 - 15:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'nin Portekizli teknik direktörü Vitor Pereira,dünyaca ünlü futbol dergisi World Soccer'a konuştu.

Türkiye günlerinden bahseden tecrübeli teknik adam Fenerbahçe taraftarının da 'sabırsız' oluşuna dikkat çekti. Pereira, 'Ben Portekizlilerin çok duygusal olduğunu düşünüyordum. Ancak Türkiye'ye gelince gördüm ki Türkler bizden daha duygusal ve futbola daha tutkuyla bağlı. Biz Portekiz'de %50 kafa, %50 duygularımız ile oynarız. Türkiye'de ise futbol %80 duygular ile %20 kafa ile oynanıyor' diyerek Türkiye'deki futbola dair tespitlerini anlattı.

FUTBOLCULAR TAKTİĞİMİZİ UNUTUYOR

Pereira, takımın hatalarını da bu duygusallığa bağlarken, 'Bazen defanstaki dengeyi kaybediyoruz. Çünkü büyük bir baskı altına giriyoruz. Futbolcular taktik planımızın ne olduğunu unutuyor' şeklinde konuştu.

Portekizli hoca, yapılan transferler sonrası takımın hala istenen seviyeye gelmemesi hakkında ise, 'Fenerbahçe önemli oyunculara yatırım yaptı. Ancak bazen yemeğin pişme saati gelse de biraz daha baharata ihtiyaç duyarsınız. Çok fazla ara vermek zorunda kaldık. Milli maç aralarına girdik. Zamanımız kısıtlıydı ve her şey skora bağlı.' dedi.

TARAFTAR İÇİN PROJE BİR SONRAKİ MAÇ

Pereira, Fenerbahçe ile uzun soluklu bir proje için anlaştığını söylerken, 'Ben buraya iki yıllık bir proje fikri ile geldim. Ancak taraftarlar için proje; bir sonraki maç...' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Pereira ile çıktığı 11 maç sonunda 24 puanla, lider Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.

Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
1
0
0
0