Görüş Bildir
Haberler
Pereira: "Futbol Futboldur, Siyaset Siyasettir; Biz Futbol Oynayacağız"

Pereira: "Futbol Futboldur, Siyaset Siyasettir; Biz Futbol Oynayacağız"

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun ilk maçında yarın Lokomotiv Moskova'yı ağırllayacak olan Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Rusya arasındaki krizden dolayı futbolla siyasetin ayrı şeyler olduğunu ifade eden Pereira, 'Ben siyasetten anlamam. Futbol futboldur, siyaset siyasettir. Biz futbol oynayacağız.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan bir diğer isim ise Ozan Tufan oldu.

Teknik direktör Vitor Pereira, maçla ilgili şu ifadelere yer verdi;

'Oyunu Domine Etmek İstiyoruz'

  • Yarın bir Avrupa Ligi maçına çıkacağız. İyi oyunculardan kurulu, iyi savunma yapabilen bir takımla oynayacağız ama kendi sahamızda taraftarımızla oynayacağız. 25 maç hiçbir maç kaybetmeden bir seri yakalamıştık. Antalya maçında kendi seviyemizde değildik. Kasımpaşa maçında ise sahada cevabı verdik. Agresif ve hırslıydık. Bu hırsı yarın da sürdürmek istiyoruz. Topa sahip olmak, oyunu domine etmek istiyoruz. Yarın bu anlamda aynı düşünceyle sahaya çıkacağız. Taraftarımızın da yardımıyla burada iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz.

  • Saha içinde mücadelemizi bu kulüp için vermemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi verebilelim ki birbirimizi yüzüne bakabilelim. Bu kulübü birlikte anlayıp hissedelim

"Futbol Futboldur, Siyaset Siyasettir"

"Futbol Futboldur, Siyaset Siyasettir"
  • Futbol futboldur, siyaset siyasettir. Benim aklımdan bile bu konu geçmiyor. Sadece futbol maçı oynanacak. Hiçbir oyuncunun da işin siyaset yönünü düşündüğünü sanmıyorum. Tüm parçaları içine kattığımızda kimsenin bunu düşündüğünü sanmıyorum. Ben siyasetten anlamam, ben futbolu konuşurum. Sadece futbol maçı oynayacağız.

  • Çok fazla oyuncudan kurulu bir kadro değil. Ama biz bunu böyle istedik. Şubat ayı içerisindeyken bunu anlamamız gerekiyor. Bu ay çok şeyi belli edecek bir ay olabilir. Bu kulübün hedefleri için hayatımızı ortaya koymalıyız. Bu kulübe tutkuyla bağlıyız. Uğrunda tutkuyla mücadele ettiğimiz takım için her şeyimizi vermeliyiz. Biz Türkiye ve UEFA'da her türlü mücadeleyi hazırız.

'Dengemizi Korumalıyız'

  • Eğer kazanırsak avantajlı oluruz. Kazanmalıyız diye düşünüyorum. Zekamızı kullanmalıyız. Haldır huldur gidelim düşüncesi olamaz. Dengemizi maçın başından sonuna kadar korumalıyız. Top bizdeyken de sabırla rakip takımın oluşturabileceği boşlukları değerlendirmeliyiz. Kaos oyunundan ziyade dengeli bir oyun beklentim var. Pozisyon vermek istemiyoruz yarın Taraftarımızdan destek bekliyorum.

  • Kazanılan Avrupa Ligi Kupası'nda Villas-Boas'ın ekibin bir parçasıydım. Osezon neler yaşandığını hatırlıyorum. Sezon içinde hedeflere yürürken maç maç bakmıştık. Sezon başında uzun vadeli hedefler yerine adım adım düşünmek daha iyi olur diye düşünüyorum. Beraber çalıştığım hocalara da benimle çalışan hocalara da teşekkür ediyorum. Bu sene de bu kupalara yenilerini eklemek istiyorum. Umarım kalitemizi sahaya yansıtabililiriz. Avrupa Ligi'nde devam etmemizi sağlayacak sonuçlarla devam etmek istiyorum. O yıl bir 4 kupa kazanırken parçasıydım ben de ekibin. Uzun vadeli hedefler konabilir ama bana hayatın öğrettiği bir şey var. Küçük hedefler sizi büyük hedeflere götürür. Yarın Moskova bizi zor bir maç bekliyor.

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan ise şöyle konuştu;

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan ise şöyle konuştu;
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Birçok mevkiide oynama özelliğim var, bundan gocunmadım hiç. Her zamanki bölgenizden ayrılınca aksaklıklar olabiliyor. Fenerbahçe'deki bazı maçlarımda bazı sorunlar oldu. Bundan sonra oynadığım her mevkiide elimden geleni yapmak istiyorum. Sürekli oynuyordum, Milli Takım'da da sürekli oynuyorum. Bu kadroda oynamak ayrı bir gurur verici olay. Top seviyede oynamak gerekiyor. Benim her zaman iyi oynayıp bunu en iyi şekilde yapmak istiyorum.

  • Pereira Ozan Tufan konuşurken araya girdi ve...

  • - Ozan Tufan konuşurken araya giren Vitor Pereira,'Siz 30 yaşında gazeteciler olarak 21 yaşındaki halinizle aynı mısınız? Ozan Tufan 21 yaşında ve çok genç bir oyuncu. Fenerbahçe'de kendini geliştirebilmek için son derece ideal bir ortam var. Kendini çok geliştirebileceğini düşünüyorum burada.' şeklinde konuştu.

  • Diego ile aynı bölgede oynatılması

  • Pereira Benim Ozan'dan beklentim yapması gerekeni yapsın. Tek beklentim bu. Diego'dan da bildiğini yapmasını istiyorum. Ne Ozan'dan Deigo gibi oynamasını, ne Diego'dan Ozan gibi oynamasını bekliyorum. Eğer oynarsa tabi (gülerek)

'Peirera bize video izletti, tüylerim diken diken oldu'

  • Burada idmanlarda hocamız bir hayli ilgileniyor. Bizi uyarıyor. Taktik-teknik kısmında yön veriyor. Daha agresif, hırslı olabileceğimizi aşılıyor. Beni bir tık agresif olarak yukarı taşıyor. Kasımpaşa maçına çıkmadan bize bir görsel izletti. Bunu buradan söylemek doğru olur mu bilmiyorum. Takımın iyi ve kötü görüntülerinin olduğu bir görseldi. Tüylerim diken diken oldu. O yönü inanılmaz.

Pereira Kalite başka şey, sayı başka şey. Burada önemli olan elinizdeki oyuncuların kalitesini ayırt etmek. Çok yemek yersiniz ama yemekten hoşlanmamışssınızdır ama gün gelir az yersiniz o yemeğin tadı damağınızda kalır.

Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın