Görüş Bildir
Haberler
Pereira: "Benim Yöntemlerim Bana Kupalar Kazandırdı"

Pereira: "Benim Yöntemlerim Bana Kupalar Kazandırdı"

Enver K.
16.09.2015 - 16:31

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Molde maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında antrenman yöntemlerine güvendiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda perşembe günü Molde ile oynanacak karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Portekizli teknik adamla birlikte basın toplantısına katılması planalanan Luis Nani, ağrıları nedeniyle basın toplantısındaki yerini alamadı. Nani'nin yerine Şener Özbayraklı muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Basın toplantısına geciken Pereira, bunu ilk kez evinden stadyuma gelmesine ve stadyumun yolunu karıştırmasına bağladı ve basın temsilcilerinden özür diledi.

'TECRÜBEMİN BANA ÖĞRETTİĞİ BİR ŞEY VAR'

'Milli maç arasında önce oynadığımız Atromitos ve Antalyaspor karşılaşmalarında takımımın durumunu çok beğenmiştim. Özellikle Atromitos'a karşı dinamizmimiz çok iyiydi. Agresif bir oyun ortaya koymayı başarmıştık. Antalyaspor'la oynadığımız maçta bazı eksiklikler gözüktü ama Avrupa Ligi'nde oynadığımız maçtan sadece üç gün sonra o maça çıkmıştık. Yine de pozisyonlar bulduk ve defansif anlamda başarılı bir performans ortaya koymuştuk.

Sonra milli maç arasına girdik. Benim tecrübemin bana öğrettiği bir şey var. Fenerbahçe gibi büyük takımlar, yani çok fazla sayıda milli oyuncusu olan takımlar için bu tip aralardan sonra oynanan karşılaşmalar her zaman zor olmuştur. Bizim için de böyle oldu. Çünkü iki hafta boyunca milli takım kamplarında farklı antrenmanlar yapıyorlar. Defansif olarak başarılıydık Kasımpaşa maçında ama yeteri kadar agresif olamadık. Yarın daha agresfi ve dinamik olmalıyız çünkü zorlu bir rakiple karşılaşacağız'

'ÇOK ZOR BİR HAFTANIN İÇİNDEYİZ'

'Bu hafta bizim için çok zor bir hafta. Çok fazla sayıda oynayamayacak oyuncumuz var ama bir anlamda biz bunu takım halinde geliştirebilme açısından fırsat olarak görüyoruz. Fenerbahçe gibi takımlar böyle anlarda iyi bir reaksiyon ortaya koymayı bilmelidir. Bizi bu hafta içinde bekleyen üç zorlu karşılaşma var. Özellikle yarın kazanmak için daha agresif bir görüntü ortaya koymak ve ofansif anlamdaki dinamizmimizi daha ileri taşımalıyız. Eksik oyuncularımızın yokluğunu hissettirmemeye çalışacağız ve bu konuda takımıma inanıyorum. Taraftarımızın da anlamasını istediğim bir nokta var. Onların desteğine çok ihtiyacımız var ve onların desteğiyle bu Molde ve Bursaspor maçlarından galip ayrılmak istiyoruz'

'GEREKİRSE BEN DE ÇIKIP OYNARIM'

Sakatlıklardan dolayı takım kurmaktan zorlandığını belirten Pereira, 'Bizi bekleyen bir antrenman daha var. Umarım sakatlık konusunda bir sürpriz daha yaşamayız ama benim oynamam gerekirse ben de çıkıp oynarım çünkü ben de her zaman antrenmanlara katılıyorum. Koşmadan oyunu yönlendirebilecek bir orta saha oyuncusu olabilirim.' dedi.

Pereira, 'Önemli oyuncularımız sakatlıkla boğuşuyor. Kaliteli oyuncuların eksikliği daima hissedilir ama biz geniş ve iyi bir kadro kurduk. Oynayamayacak olanların yerlerini alacak oyuncularıma güveniyorum ama üç dört tane sakatlık üst üste gelince açıkçası bize biraz yük oldu. Ama endişeli değilim. Samimi söylüyorum ki oynayan oyuncularımız bu taraftarın ve kulübün isteklerine en iyi şekilde cevap vereceklerdir. Yarın taraftarımızın da desteğiyle iyi bir mücadele vererek kazanacağımıza inanıyorum' ifadelerini de sözlerine ekledi.

'AYLAR ÖNCESİNDEN HEDEF BELİRLEMEK YANLIŞ'

Avrupa Ligi şampiyonluğu için iddialı olup olmadığı sorulan Pereira, 'Biz yarın bir final oynayacağız. Her maça final olarak bakacağız. Bizim için en önemli maç, en önemli final, bir sonraki karşılaşmamız. Başka bir kulübün çatısı altında ben Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadım ve orada da hep maç maç, adım adım düşündük. Molde maçına da bu şekilde bakıyoruz. Maçları kazandıkça hedeflerinizi belirlersiniz. Aylar öncesinden hedef belirlemeyi doğru bulmuyorum. Hem benim hem oyuncularımın hayâli kupalar kazanmak. Bunun için iyi çalışmak meburiyetimiz var. Eğer hak ederek ileri turlara gelmeyi başarırsak daha ilerideki hedefleri o zaman konuşuruz. Biz ligde de aynı şekilde düşünüyoruz. Ancak kaliteli oyuncular aldınız diye hemen büyük hedefleri gerçekleştirmek kolay değildir. Biz bir takım olup takım halinde çalışmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz bir sonraki maçımızdır. Taraftarlarımızdan bir kez daha ricada bulunuyorum. Onların yardımına çok ihtiyacımız var. Bizi maç boyunca motive etmelerini bekliyoruz' şeklinde konuştu.

'BENİM ANTRENMANLARIM ÇOK YOĞUN GEÇER'

Sakatlıkların artması ve oyunculara laktat testinin uygulanmadığı iddiasıyla ilgili soruya Pereira, gülerek 'Kasık bölgesinin benle bir derdi olmalı' dedi ve şu ifadeleri kullandı: Hayatımda bugüne kadar kaç tane sezon öncesi dönemi geçirdiğimi biliyor musunuz? 15 civarı. Her hocanın kendi metodları vardır. Benim antrenman metodum bugüne kadar bana kupalar kazandıran bir metod. Çok fazla idman metodu ve değişik teknikler vardır. Başarıya ulaşmanın da farklı yolları vardır. Benim çalışma metodlarım bana birçok kupa getirdi. Şunu belirtmek istiyorum ki hiçbir sakatlık ciddi değil şu anda. Hepsi 1-2 haftalık sakatlıklar. Henüz büyük sayılacak bir sakatlık yaşanmadı' dedi.

Her antrenörün çalışma yönteminin farklı olduğuna işaret eden Portekizli teknik adam, 'Benim antrenmanlarım çok yoğun geçer. Benim antrenmanlarımda çok fazla maç yapılır, çok fazla pas çalışması ve şut çalışması yapılır. Muhtemelen bu duruma alışık olmayan oyuncularımın kasık bölgesine fazla yük binmiş olabilir çünkü bir idmanlarda topa sahp olması gereken bir takım ne yapmalıysa onu yapmaya çalışıyoruz. Oyuncularım şu anda antrenman metodları konusunda bir geçiş yaşıyorlar. Daha önce de söyledim. Çok fazla son vuruş çalışması yapıyoruz ve kasık bölgesindeki sakatlıkları da normal karşılıyorum' ifadelerini kullandı.

'SAHANIN ETRAFINDA KOŞMA İŞİ BİTTİ'

Bu soruya bir ek daha yapmak istediğini söyleyen Pereira, 'Tüm sakatlıkları aynı kategoriye sokmak doğru değil. Hepsi aynı şekilde olmuş sakatlıklar değil. Örneğin Kjaer milli takımda aldığı bir darbeye bağlı sakatlandı. Bruno Alves, Diego ve Souza'nın sakatlıkları da dahil hiçbirisi ciddi değil. Samimi şekilde söylemek istiyorum ki bu konunun laktak testiyle hiçbir alakası yok. Laktak testi oyuncuların yorgunluk seviyelerini belirlemek amacıyla yapılır. Sezon öncesi dönemi sizi sadece ligdeki oynayacağınız ilk maça hazırlar. Daha sonrası ise sezon içindeki antrenmanlara bağlıdır. 3-4 oyuncumuz sakatlandı evet ama hepsi bir iki hafta içersinde aramıza dönecek. Sadece kasık bölgesine yapılan yüklenmeye bağlı sakatlıklardı. Oyuncularım topsuz antrenman yapmaya alışık olabilir. Ben dünyaca ünlü, zirvelere çıkmış teknik adamlar tanıyorum. Onların metodlarında da sahanın etrafında koşma diye bir şey yok. Bu bitti artık. Bu yöntemler geçmişte kaldı. Kimsenin işi yanlıştır demiyorum ama benim yöntemimin bundan sonra da bana kupalar getirdiğini düşünüyorum' dedi.

Kendisi hakkında çok fazla konuşmayı sevmediğini belirten Pereira, 'Aynı zamanda şunu da belirteyim ki ben 18 yıl sporla ilgili eğitim aldım. Fizyoloji okudum, anatomi okudum ve biyomekanik okudum. Benim tüm yardımcılarım 15 yıl boyunca üniversitelerde bu konuda ders verdiler. Hepsi fizyolojiyi gayet iyi bilen hocalar. Son dört yılda benim yaptığım antrenman metodu bana üç lig şampiyonluğu ve çok sayıda kupa kazandırdı' şeklinde konuştu.

ŞENER ÖZBAYRAKLI: 'KENDİMİ HER ZAMAN İÇİN HAZIR TUTMAYA ÇALIŞIYORUM'

Basın toplantısına katılan Şener Özbayraklı ise, 'Ben öneden de söylemiştim. Forma rekabetinden kârlı çıkacak olan Fenerbahçe. Ben yeni transfer oldum. Kendimi kanıtlamam için bir şeyler yapmam gerekiyordu. Sakatlık kötü bir şey. Gökhan abi sakatlanınca bana da bir şans doğdu ve bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Geldiğimden beri inişli çıkışlı bazı durumlarım oldu ama elimden geleni yapmaya çalıştım. Ben kendimi her zaman en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyorum. Oynamak herkesi mutlu eder ama bu tabii ki hocamızın tercihi. Ben her şekilde kulübüme faydalı olmaya çalışırım' dedi.

Daha önce Ertuğrul Sağlam, şimdi de Pereira ile çalıştığı hatırlatılan Şener, bu antrenörler arasındaki kıyaslmasında 'Çeştili hocalarla tanıştım. Hepsinin futbol mentalitesi ve oyun yapıları farklıydı. Hocamızla daha kısa bir vakit geçirdim ama benim ondan alacağım bazı şeyler var. Hocamızın tecrübesi çok fazla. Taktiksel olarak futbolun gereği her zaman hücum katkısı vermektir. Hocamız da her zaman bizden bunu istiyor. Ben de bu konuda elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum. Günümüz futbolunda rakiplerimizi izleyip analiz etme şansı buluyoruz. Avrupa arenasında oynamak çok farklı bir şey ama ben kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Ben rakibe değil, her zaman kendi performansıma bakarım. Saha içinde motive olmak, gününde olmak çok önemli. Umarım takıma beklenen katkıyı eririm' ifadelerini kullandı.

Goal

Molde'den hazırız mesajı

Molde Teknik Direktörü Erling Moe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında yarın Fenerbahçe'ye karşı takım olarak iyi bir oyun sergilemek istediklerini söyledi.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısına Norveç ekibinin futbolcusu Martin Linnes'le katılan Moe, takım olarak güçlü bir oyun ortaya koymaya çalışacaklarını ifade etti.

Moe, kendi güçlerinin farkında olduklarını anlatarak, şöyle konuştu:

'Fenerbahçe'nin de güçlü olduğunu biliyoruz ama rakibimiz karşısında sağlam durabilirsek bizim için iyi bir maç olacak. Bu grupta zayıf olduğumuzu düşünenlerin bizi fazla seyretmediğini düşünüyorum. Grubumuzda 3 büyük takım var. Bizim de kendi oyun planımız var. Sadece savunma değil hücum odaklı oynamak istiyoruz. Gücümüzü gösterebilirsek diğer takımları geçebiliriz.'

Fenerbahçe'nin sakat futbolcularının kendileri için bir avantaj olmadığını savunan Norveçli teknik adam, 'Fenerbahçe'nin yarın sahaya çıkacak oyuncularının çok kaliteli olduğunu biliyorum. Biz kendi oyunumuzu oynayacağız' dedi.

Moe, maç öncesi sakat oyuncularının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Linnes: ' Fazlasıyla canlı bir taraftar grubu olacak'

Norveç temsilcisinin genç futbolcusu Martin Linnes, yarın Fenerbahçe ile oynayacakları maçta kendilerini fazlasıyla canlı bir taraftar topluluğunun beklediğini söyledi.

Linnes, Avrupa Ligi'nde mücadele edecekleri için mutlu olduklarını belirterek, 'Hem kulüp hem oyuncular olarak burada maça çıkacağımız için mutluyuz. Stada çıktığımızda çok kalabalık ve fazlasıyla canlı bir taraftar grubu olacaktır. Bu da bizim yarınki maça istekli çıkmamızı sağlar' şeklinde konuştu.

Geçen sezon devre arasında transferi için ismi Beşiktaş'la geçen Linnes, bu konu hakkında ise yorum yapmak istemediğini kaydetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0