Görüş Bildir
Haberler
Pereira: "Benden Sihir İstemeyin"

Pereira: "Benden Sihir İstemeyin"

Enver K.
26.08.2015 - 15:47

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira ve Diego Ribas UEFA Avrupa Ligi Play Off Turu 2. maçında Atromitos ile oynayacakları mücadele öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira ve Diego Ribas UEFA Avrupa Ligi Play Off Turu 2. maçında Atromitos ile oynayacakları mücadele öncesinde bir basın toplantısı düzenledi.

'AVRUPA LİGİ'Nİ ÇOK İSTİYORUZ'

Benim maçı izleyip izlememeden daha önemlisi takımın maça hazır olmasıdır. İlk maçta iyi bir sonuç aldık ama rakibimiz buraya konsantre olarak gelecektir. Kesinlikle küçümseyemeyeceğimiz bir takım. Teknik kapasitesi yüksek oyuncuları var. O yüzden benim maçı nerede izleyecek olmamdan çok sorumluluklarımızın bilincinde olmamız çok önemli. Avrupa Ligi gruplarında yer almak istiyoruz.

'DAHA ZAMANIM VAR'

Hızlı kontraatağa çıkan bir takım. Topa sahip olmak istiyoruz ama topu kaybettiğimiz anlarda baskı yapıp topu yeniden kazanmak isteyeceğiz. Agresif olmak amacımız. Kontraatağı durdurmanın en iyi anı kaptırdığınız topu hemen geri kazanmaktır.

Basına saygı duyuyorum. Türk basınına da buraya geldiğim günden beri saygı duyuyorum. Tek forvetle oynadığımız zaman topa en çok sahip olduğumuz zamanlardı. İkinci golü beklerken golü kalemizde gördük. Bu iki forvet oynamadığımız için golü yediğimiz anlamına gelmez. Tek forvetle oynayıp 3 orta sahayla oyunu kontrol ettiğimiz dönem en iyi dakikalarımızdı. Kaç forvetle oynayacağımız merak ediyorsanız buna karar vermek için daha 1 gün zamanım var.

'BENİM TARZIM DEĞİL'

Aynı zamanda kontra atağı durdurmanın bir yönü de siz de kontra atağa çıkarsınız ama benim oyun  anlayışım böyle değil. Biz her zaman topa sahip olmak, oyunu domine etmek isteyen bir takımız. Bu kulübün büyüklüğü bunu gösteriyor. Küçük takımlar kendi sahasında bekler ve kontra atak arar. Benim tarzım bu değil.

'BENDEN SİHİR İSTEMEYİN'

Aslında benim istediğime yakın takımı Marsilya ile oynadığımız maçta gördük. Agresiftik, baskılıydık. Top bizdeyken de baskılıydık. Kesinlikle daha çok yol almamız lazım. Hala zamana ihtiyacımız var. Baskı anlarında dengeli oynamayı öğrenecek. Ben sadece işe inanırım. Kısa sezon önü geçirdik ve Shakhtar maçına hazırlandık. Maç ritmimizi arttırmak istedik ve daha fazla maç oynadık. Antrenman ritmimiz geride kaldı biraz bu sebeple. Farklı dilleri konuşan ve iletişimi, tam olarak sağlayamamış bir takımız. Bazı Türk ve bazı diğer oyuncularla iletişimi hala tam olarak sağlayabilmş değilim. Ben sadece işe inanırım. Sihire inanmam. 3,4,5 tane iyi oyuncu getirdiniz diye harika oynayacaksınız diye bir durum yok. 

Çalışmamız gerekiyor. Ofansif anlayışımızı arttırmamız gerekiyor. İyi oyuncular geldi diye harika bir takım olunacak diye bir şey yok ama bu takım çok iyi bir takım olacak. Benden sihir istemeyin ben antrenörüm. 2. haftada bizden şampiyonluk beklemeyin. Bunu Portekiz'de de söyledim. Ben neler yapabileceğimizi biliyorum. 2. haftada bu takımdan çok şey bekleyen gazeteci de tecrübesiz bir gazetecedir. Şu anda ihtiyacımız olan tek şey Avrupa Ligi gruplarına kalmak. Ligdeki durumumuzu da hafta hafta bakacağız. Bekleyin, görün neler yapabileceğimiz.

DİEGO RİBAS'IN SÖZLERİ

DİEGO RİBAS'IN SÖZLERİ

'ATROMITOS MAÇINA HAZIRIZ'

Türkiye Ligi'nde maalesef böyle sahalarda oynamamız gerekiyor. Bazen güç kullanmamız gereeiyor. Biz de bunu yaptık. İşler istediğimiz gibi gitmedi. Takımın kendine güveni her hafta daha da artıyor. Yarın akşamki maç için fizik durumumuz gayet iyi. İyi performans ortaya koymak için hepimiz hazırız.

'ŞAMPİYON OLAMADIK, ŞİMDİYİ KONUŞALIM'

Geçtiğimiz yılla ilgili çok fazla yorum yapınca kendimi pek iyi hissetmiyorum. Elimizden gelein sahaya koymaya çalıştık. Şampiyon olmak istiyorduk ama olamadık. Ben şu andan konuşmayı tercih ediyorum. Çok iyi çalışıyoruz. Teknik ekibimiz çok iyi çalışıyor. İyi bir ortam oluştu. Sahada olduğum her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Hedefimiz şampiyon olmak ve takım arkadaşlarım gibi ben de çok çalışıyorum.

'HER ŞEYİN FARKINDAYIM'

Hocamla konuştuk ve ben her zaman kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Takıma daha fazla nasıl katkı sağlayabilirim bunu düşünüyorum. Benden çok fazla şey beklendiğinin farkındayım ama her maçı ben kurtaramam tabi ki. Beklediğiniz gösteri, beklediğiniz şov kendimize güvenimiz arrtıkça gelecektir. Ben kendi performansımı geliştirip takıma daha fazla katkı sağlamak istiyorum.

Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0