Görüş Bildir
Haberler
Perde Dekorasyonunda Nelere Dikkat Etmeli?

Perde Dekorasyonunda Nelere Dikkat Etmeli?

26.04.2015 - 20:59 Son Güncelleme: 26.04.2015 - 21:04

Perdede Nelere Dikkat Etmeli? En Güzel Perde Modelleri Galerisi!

Perde seçimi dekorasyonun, mobilya modelleri ile başlayan seçimler silsilesinin en önemli aşamalarından kabul edilir. Perde duvarlarla, tavanla, hatta halıyla bile uyumlu olması gereken bir yapıdır. İyi bir perde seçimi yapıldığı zaman dekorasyonda bütünlük sağlanacaktır. Bunun için ise perde seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları bilmek gerekiyor.

  • Köşe pencerenizde bir odak noktası oluşturabilirsiniz. Klasik perde boruları, çiçek desenli perdeler ve şık tüllerle bu bölüm olduğundan daha sıcak ve zevkli görünecek.

  • Basit konsept perdeler, köşe pencereler için iddiasız bir çözüm olabiliyor. Köşe perde boruları ve kendinden büzgülü hazır perdelerle tasarruf edebilirsiniz.

  • Yüksek tavanlı ve pencereli yatak odanız varsa, klasik model perdelerine yönelmeniz görsellik açısından önemlidir.

  • Duvarınızın köşesini tamamen perde ile kapatmak istemiyorsanız, perdeyi farklı aksesuarlarla da tamamlayarak perdelerinizin gereksiz yere duvara yayılmasının önünü alabilirsiniz.

  • Perdelerinizi sabitlemek için renkli perde tutucularından kullanabilir, ya da tahta perde ambranslarını boyayarak farklı bir aksesuar elde edebilirsiniz.

  • Kadife ya da ipek lentlerle farklı yükseklikte bağlayacağınız perdeleriniz daha etkileyici bir atmosfer yaratacaktır.

  • Yatak odanız için kullanacağınız, sıcak renklerde çiçek desenli perde modelleri , size mevsim değişikliklerinde avantaj yaratabilir.

  • Farklı parçaları birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin, hatlı ve çiçekli kumaşlarla adeta bir tarla evi atmosferi oluşturabilirsiniz.

  • Düz ve kalın perde parçalarını klasik şekilde tavandan yere kadar uzatarak kullanabilirsiniz. Alt kısma asacağınız tüller daha zarif bir atmosfer yaratır.

  • Pencerelerinize tül yerine şimdilerde çok moda olan parlak ip perdeler dinleyebilirsiniz. Piyasada farklı renk alternatifleri bulunan ip perdelerinizin üstüne asacağınız kristal ve renkli taş aksesuar modelleri ile süsleyip fark yaratabilrsiniz.

Kaynak: http://www.tekzenmobilyam.com/dekorat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Llilil

İstanbul iç mimarlık ofisleri içinde en başarılı bulduğum Team Proje: http://www.teamprj.com Özellikle ofis ve daire tasarımları çok iyi!

efe can

Mekanik ve zebra perde sistemleri üreticisine buradan ulaşabilirsiniz http://www.mevsimperde.com