Görüş Bildir
Haberler
Pentagon: ‘Cerablus'ta IŞİD'in Olmadığı Alanlarda Çatışma Kabul Edilemez’

Pentagon: ‘Cerablus'ta IŞİD'in Olmadığı Alanlarda Çatışma Kabul Edilemez’

ATKN
29.08.2016 - 15:18 Son Güncelleme: 29.08.2016 - 16:34

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı sözcüsü Peter Cook, TSK'nın Cerablus'taki operasyonuna ilişkin, 'IŞİD'in olmadığı alanlarda çatışmanın kabul edilemeyeceğini ve derin kaygı yarattığını açıkça belirtmek isteriz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı sözcüsü Peter Cook dün yaptığı yazılı açıklamada Suriye'de Cerablus'un doğusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefiki olan bazı muhalif gruplarla ile Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı birlikler arasında yaşanan çatışmalardan kaygı duyduklarını bildirdi.

Pentagon sözcüsü, 'IŞİD'in olmadığı alanlarda çatışmanın kabul edilemeyeceğini ve derin kaygı yarattığını açıkça belirtmek isteriz' ifadesini kullandı.

Obama'nın IŞİD'le mücadele koalisyonundaki özel temsilcisi McGurk, Pentagon'un açıklamasından alıntılar yaparak Twitter hesabından paylaşım yaptı:

'Bu çatışmalar ABD güçleri tarafından koordine edilmemekte ve desteklenmemektedir'

'Bu çatışmalar ABD güçleri tarafından koordine edilmemekte ve desteklenmemektedir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü Cook, 'Amerika Birleşik Devletleri bu faaliyetlerde yer almamaktadır, bu çatışmalar ABD güçleri tarafından koordine edilmemekte ve desteklenmemektedir' diye sürdürdü. 

Amerikan Savunma Bakanlığı sözcüsü, bölgedeki tüm silahlı güçleri çatışmadan çekilerek iletişim kanallarını işletmeye çağırdı: 

Cook, 'Dolayısıyla bütün silahlı aktörlere çatışmadan çekilmeleri, çatışmasızlık için gereken önlemleri almaları ve iletişim kanalları açmaları çağrısı yapıyoruz. ABD çatışmasızlığı ve hala ölümcül ve ortak bir tehlike olan IŞİD'e birlikte odaklanmayı mümkün kılmak için aktif çaba içindedir' diye konuştu.

'Fırat Kalkanı' operasyonu kapsamında Suriye'de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Menbiç'in kuzeyinden Cerablus'un güneyine doğru gelen YPG'li grubu top atışlarıyla vurduğu bildirilmişti.

Bugün PYD/YPG'nin Menbiç'e silah, araç ve malzeme takviyesi yaptığı ifade edilmiş, ancak Suriyeli Kürtler ise bölgedeki güvenlik kaynaklarının Reuters'a yaptığı bu iddiayı yalanlamıştı.

‘YPG Fırat’ın batısından büyük ölçüde çekildi’

‘YPG Fırat’ın batısından büyük ölçüde çekildi’

Öte yandan koordinasyonsuz operasyon ve manevraların IŞİD’e daha fazla alan bırakacağını belirten ABD Savunma Bakanlığı, PYD'nin silahlı kanadı YPG’nin büyük oranda Fırat’ın batısına geçtiğini de duyurdu.

Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'YPG'nin, hem ABD'nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi öncelikle, bir an evvel Fırat Nehri'nin doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde hedef olacaktır' demişti.

BBC Türkçe 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
59
31
10
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isyankar

Sonunda ABD den Beklediğim Açıklama Geldi İlk Etapta Destek Olduğunda Dedim Yanlış Yoldamıyız Diye Ama Bu Açıklama Ne Kadar Doğru Bir Yolda Olduğumuzun Kanıt... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ha siktir ordan amk jonisi seni, isidle savasalimda sonra anlasma yapip bizi cikarin suriyedende pkk temizledigimiz isid yerlerine yerlessin demi? Bak bakali... Devamını Gör

isimsizim

O zaman sormazlar mı adama "Birader madem nerede olduklarını biliyordunuz da neden vurmadınız?" Ne yapıp ne yapmayacağımızı söylediğiniz günler geçti artık e... Devamını Gör